Ett femtontal förskolebarn sitter på mattor på ett betonggolv i en husruin.
Foto: Jenny Sigeman

Ge ditt stöd till Moshi

I norra Tanzania driver Danderyds församling en rad gemensamma projekt tillsammans med vänförsamlingar kring staden Moshi. Läs mer här om vilka projekt som är aktuella under hösten 2020.

Aktuella projekt hösten 2020
Corona har gjort livet tuffare i området runt Moshi i Tanzania, inte främst för att folk har blivit sjuka utanför att ekonomin har gått in i en svacka. Pågående projekt i behov av stöd är följande:

Staket runt förskolor
Just nu pågår arbete med att sätta upp staket runt två förskolor i byarna New Land och Rau River. Förskolorna ligger vid trafikerade vägar och har i dagsläget inga inhängnader för barnen att vistas i när de är utomhus.

Stöd till föräldralösa barn
Varje år betalar Danderyds församling ut ekonomiskt stöd till ett femtiotal barn runt byn Chekereni som är föräldrarlösa eller har föräldrar med mycket knaper ekonomi.

Mjölk till skolor
Genom vårt stöd kan mejeriet i Fukeni distribuera mjölk till förskolebarn och skolbarn två gånger i veckan i byarna runt Moshi. Detta betyder väldigt mycket för barnens näringsintag och deras fysiska och intellektuella utveckling

Vill du skänka pengar?
Danderyds kyrkokassa Pg 7 29 12-9. Märk inbetalningen med Moshi.
Swish: 1233 112 653 (skriv Moshi i meddelandet). Pengarna går till projekt där de just nu gör störst nytta om du inte skrivit att du vill stötta ett speciellt område, som till exempel förskolemjölk eller skogsplantering.

Varmt välkommen med din gåva!

Vill du engagera dig?
Om du praktiskt vill vara med och arbeta med Moshi är du välkommen att kontakta Jenny Sigeman, samordnare för Moshi-samarbetet i Danderyds församling. Församlingen har en Moshigrupp som ses ca 6 gånger per år och planerar och följer upp projekt. Regelbundet genomförs också resor till Tanzania.