Bröllop i kyrkan
Foto: Magnus Aronson /IKON

Vigsel och välsignelse

Information och bokningsförfrågan

Aktuellt

Vi tar gärna emot förfrågningar och preliminärbokningar. Kontakta Susanna Söderström, komminister i församlingen. Email: fuengirola@svenskakyrkan.se eller på telefon: +34 657 889 463

Vigsel enligt svenska kyrkans ordning

För att vigseln ska vara giltig behöver båda vara svenska medborgare. Minst en i brudparet ska vara medlem i Svenska kyrkan.

Ni behöver beställa rätt blanketter:

  • Intyg hindersprövning beställs hos Skatteverket (öppnas i nytt fönster). Efter er ansökan om hindersprövning skickas två intyg till er, hindersprövning och intyg om vigsel.
  • Vigselblankett beställs hos församlingsexpeditionen i Sverige. För att hitta din församling, klicka här (öppnas i nytt fönster). Blanketten gäller i fyra månader.

Vigselsamtal ska äga rum före vigseln. Då lär vi känna varandra och går igenom ordningen för vigselgudstjänsten. Vid detta samtal ska ni lämna de papper ni fått från Skatteverket och er församling i Sverige. Kontakta komminster Susanna Söderström.

Välsignelse

Är ni vigda borgerligt kan vi erbjuda er en kyrklig välsignelse. Välsignelse är snarlik en vigsel.

Vigselplats

Vigsel och välsignelse äger rum efter överenskommelse.

Kostnad

Svenska kyrkans församlingar utomlands är självförsörjande och därför tar vi ut en avgift för vigslar och välsignelser. När de hålls i kyrkan kostar det €700, och på andra platser tillkommer en skälig reseersättning. Inbetalning förs till kyrkans spanska konto på Bank Inter: ange att betalningen avser vigsel och namnet på de som ska vigas. Kontonummer:

Bank Inter 0128 0796 1401 0230 5565.
IBAN ES78 0128 0796 1401 0230 5565.

Andra förbindelser

Önskar ni hjälp med andra förberedelser så finns det många företag i Fuengirola med omnejd som kan hjälpa till med detta, till exempel wedding planners, solister, frisörer och fotografer.

Förfrågan om vigsel och välsignelse

Vänligen fyll i formuläret.

Båda måste vara svenska medborgare för att ni ska få vigas i Spanien.

Ni ansöker om hindersprövning hos Skatteverket. När hindersprövningen är klar får ni ett intyg om hindersprövning och ett vigselintyg från Skatteverket.

Ni ordnar vigselblankett hos er hemförsamling.

Vi har tider för vigsel på fredagar och lördagar. Dag och tid bekräftas av vigselpräst.