Vigsel och välsignelse

Information och bokningsförfrågan

AKTUELLT

För närvarande kan vi inte ta emot bokningsförfrågningar. Troligen kan bokningen öppna i november. Information kommer senare under hösten.

VIGSEL ENLIGT SVENSKA KYRKANS ORDNING

För att vigseln ska vara giltig behöver båda vara svenska medborgare. Minst en i brudparet ska vara medlem i Svenska kyrkan.

Ni behöver beställa rätt blanketter:

• Intyg hindersprövning beställs hos Skatteverket (öppnas i nytt fönster). Efter er ansökan om hindersprövning skickas två intyg till er, hindersprövning och intyg om vigsel.
  • Vigselblankett beställs hos församlingsexpeditionen i Sverige. För att hitta din församling, klicka här (öppnas i nytt fönster). Blanketten gäller i fyra månader.

Skanna och mejla de tre blanketterna senast två veckor före vigseln. Det går också bra att ta kopior och skicka med post, eller att fotografera och mejla. Ta med de tre originalhandlingarna och era pass när ni kommer.

VÄLSIGNELSE

Är ni vigda borgerligt kan vi erbjuda er en kyrklig välsignelse. Välsignelse är snarlik en vigsel.

VIGSELPLATS

Vigsel och välsignelse äger rum i vår kyrka i Fuengirola.

KOSTNAD

Svenska kyrkans församlingar utomlands är till största delen självförsörjande och får bara i liten utsträckning del av kyrkoavgiften från Sverige. Därför tar vi ut en om 470 € för vigslar och välsignelser.
Betalande medlemmar i Svenska kyrkan på Costa del Sol (de senaste två åren) ges rabatt med 100 €.

ANDRA FÖRBEREDELSER

Önskar ni hjälp med andra förberedelser så finns det många företag här som kan hjälpa till, till exempel wedding planners, solister, frisörer och fotograf.

Förfrågan om vigsel och välsignelse

Vänligen fyll i formuläret.

Båda måste vara svenska medborgare för att ni ska få vigas i Spanien.

Ni ansöker om hindersprövning hos Skatteverket. När hindersprövningen är klar får ni ett intyg om hindersprövning och ett vigselintyg från Skatteverket.

Ni ordnar vigselblankett hos er hemförsamling.

Vi har tider för vigsel på fredagar och lördagar. Dag och tid bekräftas av vigselpräst.