Vigsel och välsignelse

Varmt välkomna till Costa del Sol! Tänker ni er ett litet bröllop eller ett större? Högtidligt eller avspänt? Här finns information som kan vara bra att ha när ni tänker på den stora dagen.

VIGSEL ENLIGT SVENSKA KYRKANS ORDNING

För att vigseln ska vara giltig behöver båda vara svenska medborgare. Det räcker att en av er är medlem i Svenska kyrkan.

Ni behöver beställa rätt blanketter:

• Intyg hindersprövning beställs hos Skatteverket (öppnas i nytt fönster). Efter er ansökan om hindersprövning skickas två intyg till er, hindersprövning och intyg om vigsel.
  • Vigselblankett beställs hos församlingsexpeditionen i Sverige. För att hitta din församling, klicka här (öppnas i nytt fönster). Blanketten gäller i fyra månader.

Skanna och mejla de tre blanketterna senast två veckor före vigseln. Det går också bra att ta kopior och skicka med post, eller att fotografera och mejla. Ta med de tre originalhandlingarna och era pass när ni kommer.

VÄLSIGNELSE

Skulle ni inte uppfylla krav på medborgarskap och medlemskap men önskar en ceremoni hos oss kan ett alternativ vara att först vigas borgerligt och sedan få en kyrklig välsignelse här i Fuengirola. Ceremonin är i princip densamma som vigsel, och kostnaden är densamma.

KOSTNAD

Svenska kyrkans församlingar utomlands är till största delen självförsörjande och får bara i liten utsträckning del av kyrkoavgiftsmedel från Sverige. Därför tar vi ut avgift för vigslar och välsignelser.
En vigsel i vår centralt belägna kyrka i Fuengirola kostar 470 Euro.
Önskar ni musik av kyrkomusiker kostar det 50 Euro.

Det är möjligt att vigas på annan plats. Bokning av andra lokaler, kyrkor eller kapell görs av brudparet. Önskar ni vigsel utanför Fuengirola tillkommer ersättning för resekostnader med 3 Euro per mil.

För er som har varit betalande medlemmar i vår lokala kyrkas förening de senaste två åren ges rabatt med 100 Euro.

ANDRA FÖRBEREDELSER

När ni har bestämt er för att vigas eller välsignas på Costa del Sol finns det många företag här som kan hjälpa till, till exempel wedding planners, solister, frisörer och fotograf.

FRÅGOR OCH BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Vi svarar gärna på era frågor. Det kan dröja några dagar innan du får svar.
fuengirola@svenskakyrkan.se

Bokning av vigsel

Hör av er till oss om ni vill vigas. Fyll i formuläret.

Båda måste vara svenska medborgare för att ni ska få vigas i Spanien. Ifall den ena av er inte är svensk medborgare kan vi ordna en välsignelse över ingånget äktenskap.

För att kunna vigas måste ni ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. När hindersprövningen är klar får ni ett intyg om hindersprövning och ett vigselintyg från Skatteverket.

För att ni ska kunna vigas behövs en vigselblankett från er hemförsamling.

Vi har tider för vigsel på fredagar och lördagar. Klockslag måste bekräftas av präst.