Vigsel/Välsignelse

Vad roligt att ni funderar på att gifta er hos oss i Spanien på den fantastiska solkusten Costa del Sol! Här kan ni hitta lite praktisk information innan ert bröllop.

Vi vill göra ert bröllop till en stund ni kan se tillbaka på och minnas med glädje. Vi vill att ni, oavsett om det är många eller bara få gäster, ska uppleva vigseln som något verkligt betydelsefullt i ert gemensamma liv.

En laglig vigsel
Vigseln hos oss sker enligt svensk lag, vilket innebär att det krävs en svensk hindersprövning. Den utfärdas av lokala skattekontoret där ni bor.

För att vigas i Spanien enligt svensk lag måste båda parter vara svenska medborgare.
Är bara en av er svensk medborgare kan vi istället för vigsel hålla en Välsignelse över borgerligt ingånget äktenskap.

Vad kostar en vigsel/välsignelseakt?
Svenska kyrkan församlingar utomlands är till största delen självförsörjande och får bara i liten utsträckning del av kyrkoavgiftsmedel från Sverige. Därför tar vi ut avgifter för vigslar/välsignelser här.
En vigsel/välsignelse i vår kyrka i Fuengirola kostar € 470.
Önskar ni musik av kyrkans kantor kostar detta € 50.

Bild: Bill Masson/Flickr.com

Vigsel på en annan plats än kyrklokalen?
Vi förättar vigslar längst hela kusten. Ösnkar ni viga er utanför Fuengirola tillkommer, utöver € 470, även ersättning för resekostnader € 3 per mil. I detta pris ingår inte hyra av kyrka eller kapell. Bokningar av andra kyrkor eller kapell görs av brudparet själva.

För er som varit betalande medlem i vår lokala kyrkförening de senaste två åren infaller en rabatt med 100€.

Planera vigsel och fest
Önskar ni ta hjälp av kunniga Weddingplaners finns det att finna via Sisters event.

Fotograf
Om ni önskar fotograf kan vi rekommendera Paco Esteban (talar engelska) som har erfarenhet av vigslar längst hela kusten.

För frågor och bokning: Svenska kyrkan i Fuengirola