Dop, tradition och fest

Dopet är en välkomstgudstjänst där vi får lyfta fram våra barn och låta henne/honom fogas in i livets gemenskap.

Det är också ett sätt för föräldrarna att visa sin kärlek och glädje och en önskan om att trygghet och livets goda ska följa barnet genom livet. Att leva i sitt dop är att bära en osynlig skatt djupt i sitt hjärta om att alltid vara innesluten i kärlek.

I Svenska kyrkan döps både barn, ungdomar och vuxna. Genom att döpas i Svenska kyrkans ordning tillhör den döpte Svenska kyrkan.

Vill du samtala om dopet, tveka inte att höra av dig till prästen Mikael Jönsson, han hjälper dig/er att utforma en stund som får symbolisera er familjs traditioner.

Maila till Mikael fuengirola@svenskakyrkan.se