Illustration avSjömanskyrkan.
Foto: Caroline Röstlund

Nu öppnar vi Sjömanskyrkan – Ett folkens hus

Onsdagen den 25 augusti slår vi äntligen upp dörrarna till nya Sjömanskyrkan!

Ett folkens hus

Sjömanskyrkans anrika hus vid Stigbergstorget omvandlas till ett hus med gemenskap och kultur. Flera olika aktörer samarbetar med Carl Johans pastorat för att det ska bli en spännande plats för kultur, mat, aktiviteter och möten mellan människor i alla åldrar. Onsdagen den 25 augusti slår vi äntligen upp dörrarna.

Öppet hus

Carl Johans pastorat öppnar Sjömanskyrkan med Stadsmissionen och Skeppet Gbg vid sin sida onsdagen den 25 augusti. Vi hoppas kunna sprida härlig stämning även utanför huset som förhoppningsvis sprider sig över hela Stigbergstorget.

Vi startar vid lunch med foodtruck utanför entrén och öppet hus för dem som vill kolla in lokalerna. Det kommer att finnas möjlighet till rundvandring mellan kl.12–16.

Kl. 14.30–17.50 Livemusik och poesi från balkongen

Ca. kl. 17 Servering av mat och folköls-bar på övervåningen för dem som har biljett till kvällen.

Kl. 18 Konsert- och performanceprogram på övervåningen (med inträde). (Obs! Slutsålt.)

Verksamheten i Sjömanskyrkan

Hållbarhet, långsiktighet och helhetstänk är idéer som kommer att genomsyra allt som sker i nya Sjömanskyrkan.

Pastoratets gemensamma reception flyttar in tillsammans med kyrkoherden och pastoratets kansli, i kontorsdelen på entréplan. I receptionen, som är det första du möts, av kan du få hjälp att hitta rätt i huset, boka dop eller vigsel, få kontakt för samtalsstöd och information om gudstjänster och verksamheter. 

På entréplan öppnar även Göteborgs Stadsmission den hållbara lunchrestaurangen Svinn i den vackra matsalen med en av stadens kanske bästa utsikter. Råvarutillgången baseras på ”rescue food”, det vill säga tillvaratagen mat som annars skulle ha kastats. Restaurangen är öppen för alla och håller en hög klass.

På övre plan slår Skeppet Gbg upp portarna till en helt ny live-scen och kreativa arbetsplatser. Här arrangeras ett brett och spännande program av konserter, föreställningar, dans, filmvisningar och samtalskvällar. Skeppet Gbg kommer också att kunna bokas för att användas till release-fester, premiärer, utställningar, födelsedagskalas och familjehögtider. Endast fantasin sätter gränser för vad som kan ske i den stora vackra salen.

På nedre plan kommer det att sjuda av föreningsliv och gruppaktiviteter bland annat organiserat av Frivilligcentralen Oscar. Oscar är ett kultur- och allaktivetshus som i många år funnits i Viktoriahuset på Linnégatan, som en del av Oscar Fredriks församling. Oscar byter nu adress, men är densamma i själ och hjärta.

Vår vision är att nya Sjömanskyrkan ska bli en genuint inspirerande plats där människor kan mötas. Vi kommer att erbjuda genomtänkta program av hög kvalitet som vi vill ska bidra till stadens kulturliv. Vi vill inspirera till engagemang i närsamhället och utmana till omställning till ett mer hållbart samhälle både materiellt och socialt.

Kontaktperson

Anna Österberg

Anna Österberg

Verksamhetsledare - Sjömanskyrkan