Foto: Mikaela Fläderblom

Fondinformationsdag 5 maj kl. 14-17

För dig som har frågor och/eller behöver hjälp att fylla i dina fondansökningar. 25 maj är sista dagen att ansöka ur pastoratets fonder.

Hjälp att söka fonder

Välkommen till Carl Johans församlingshem tisdagen den 5 maj mellan klockan 14 och 17 för att få hjälp att fylla i ansökningar och ställa frågor som rör för församlingarnas fonder. 

Att söka fonder

Mellan den 1 mars och 25 maj kan du ansöka om ekonomisk hjälp till sommaren. Det går endast att ansöka via ansökningsblankett. Ansökningsblanketter finns att hämta i respektive församling eller laddas ner från här från hemsidan.  Diakonerna kan hjälpa till med ansökan, varmt välkommen den 5 maj för hjälp med ifyllnad av ansökan eller om du har några andra frågor.  

Tisdag 5 maj kl. 14-17

Carl Johans församlingshem

Öppna ansökningsblanketten (PDF)

Fonder och stiftelser

Genom donationer och testamenten har Svenska kyrkan genom åren fått enskilda människors förtroende att förvalta penninggåvor för olika ändamål, oftast som stöd till personer med ansträngd ekonomi och människor i svåra situationer. Det är viktigt att pengarna kommer rätt personer till del, ett ekonomiskt stöd kan göra stor skillnad för att komma på fötter igen.