En gammal telefonlur med sladd mot en ljusgul bakgrund.

Diakon på telefon

Nyhet Publicerad Ändrad

På tisdagar under perioden 14 juni–30 augusti 2022 kan du prata med en diakon på telefon.

Behöver du någon att prata med?

Under sommaren är drop in för samtal och stöd stängt, men du kan prata med oss på telefon istället! Under perioden 14 juni–30 augusti nås diakon på telefon via receptionen.

Tisdagar kl. 9.30–11
Tel. 031-731 92 00

Du är okej

Alla som vill är välkomna att höra av sig till oss för samtal. Vi har inga krav på tro, medlemskap eller vem du är och definerar dig som.

Präst samtalar med människor

Tystnadsplikt inom Svenska kyrkan

Både präster, diakoner och familjerådgivare har tystnadsplikt, men tystnadsplikten ser olika ut beroende på vem du samtalar med.

Ytterligare möjligheter till stöd via telefon

Chatta med jourhavande präst

Genom vår chatt når du Jourhavande präst alla kvällar kl. 20.00–24.00.

Händer som gör tecknet för "kyrka" - framför en kyrka.

Samtalsjour för döva via bildtelefon

Svenska kyrkan erbjuder nu en nationell bildtelefonjour på teckenspråk. Där kan döva personer i hela landet samtala direkt med teckenspråkiga präster eller diakoner.

Kolme graafista kuvaa caatista, puhelimesta ja nettikirjeestä.

Palveleva puhelin

Ruotsin kirkon keskusteluapu ja kriisipuhelin.  Palveleva puhelin on osa kirkon sielunhoitoa. Voit soittaa, lähettää nettikirjeen tai chattailla päivystäjän  kanssa.