Filmträffen

En känsla, en person och en scen är startpunkten för samtalet i filmgruppen. Tala film - tala liv!

Nya rekommendationer från 1 juni

Regeringen har beslutat att genomföra anpassningar av åtgärderna för minska smittspridningen av covid-19. Det innebär att fler än åtta personer kommer att få samlas vid sammankomster och tillställningar. Hur många som tillåts beror bland annat på lokalens storlek och om det finns anvisade sittplatser, men maxantalet är 50 personer. Du kan läsa mer på Folkhälsomhyndighetens hemsida.

Detta innebär bland annat att vi kan börja fira gudstjänst tillsammans i kyrkan igen! Från och med den 6 juni öppnar Carl Johans pastorat upp för ordinarie gudstjänster sön- och helgdagar med 50 angivna sittplatser (med undantag av Högsbo församling som öppnar 13 juni.) Läs mer i nyheten ”Nu öppnar vi upp!” om vilka verksamheter som berörs och hör gärna av dig till vår reception om du har några frågor.

Deltagarna i gruppen väljer på plats vilken som blir dagens film, genom att rösta på de förslag som tagits med. Det kan bli allt från Hollywood-filmer till smalare produktioner, men ofta berättelser som har ett djup för att få ett intressant samtal.

”Tala film - Tala liv” är en metod som används för att få ett fördjupat samtal, där var och en delar med sig av sina tankar och känslor som filmen väckt, utifrån en känsla, en person och scen.

Masthuggskyrkans annex

Annika Delemark