Foto: Lotta Emgård

Gudstjänst och vandring i skapelsetid

Nyhet Publicerad

Skapelsetid är ett världsvitt initiativ där kyrkor och samfund i bön, gudstjänst och handling söker vägar att värna den jord Gud älskar. Detta är ett uppdrag vi alltid har men som uppmärksammas lite extra under en period varje höst. I Masthuggskyrkan firas temamässa med efterföljande pilgrimsvandring den 3 september.

Temamässa "Skapelsetid"

"Trofasthet spirar ur jorden, rättvisa blickar från himlen." Psaltaren 85

Med denna temamässa inleds hösten på Göteborgs pilgrimscentrum. Vi firar gudstjänst tillsammans med kristna över hela världen som samlas under temat Skapelsetid. I september lyfter vi behovet av hållbarhet och mångfald alldeles särskilt. För mer info, se Sveriges kristna råds hemsida.

Nyskrivna sånger av Leif Nahnfelt och Sven Hillert ur häftet Pilgrimssånger, som användes under sommarens två långa Pilgrims Walk for Future.

Medverkande: Pilgrimer från sommarens vandringar, musiker Madelen Birgenius, samt Åsa Dungården och Lisa Westberg från Göteborgs pilgrimscentrum.

Efter mässan bjuder församlingen på en enkel lunch innan de som vill går vidare ut på en längre vandring i Änggårdsbergen.

Söndagen 3 september klockan 11

Masthuggskyrkan

Pilgrimsvandring i Änggårdsbergen, tema Lungor

 

Efter pilgrimsmässan i Masthuggskyrkan vandrar vi iväg på en pilgrimsvandring genom Änggården. Temat för vandringen är "LUNGOR" En enda kropp.
Vandringen är cirka 12 km i kuperad mark på stigar och motionsspår. Medtag mellanmål / fika för paus cirka kl. 16.

Anmälan senast 28 aug till gbg.pilgrimscentrum@svenskakyrkan.se.

Skriv namn och mobilnummer.

Söndagen 3 september kl. 13-19.

Vy från Masthuggskyrkan, första av flera utsiktsplatser längs pilgrimsleden Göta älv.

Pilgrimscentrum i Göteborg

Vi vill väcka din nyfikenhet och inspirera till uppbrott, möten och utmaningar. Vi är en del av Masthuggs församling, välkommen hit!

En vandrare sitter på Storeberget och blickar ut över Gamlestaden och östra Göteborg.

Följ med på pilgrimsvandring!

Vandra tillsammans med andra i och kring Göteborg. Här hittar du hela programmet!