15 september - Husdjursgudstjänst - där era husdjur är välkomna!

Nyhet Publicerad Ändrad

Djuren är våra vänner, våra själavårdare, och våra läromästare. Därför bjuder vi in alla husdjur med sina människor till en gudstjänst. 15 september kl. 17 i Högsbo kyrka

15 september kl. 17

Högsbo kyrka

Djuren är våra vänner, våra själavårdare, och våra läromästare. Därför vill vi bjuda in alla husdjur med sina människor till en gudstjänst. Tillsammans får vi ta emot en välsignelse, och predikan och musiken berör människans plats i skapelsen och vårt beroende av djur och natur för att leva. 

Musiker är Cristoffer Svärd (Djuren i dig mm) och Salli Karisalmi, tillsammans med
Lars-Magnus Österberg och Sara Melin. Präst: Lisa Westberg. Präst: Tilda Nordstierna.

Gudstjänsten ingår i Högsbo smedja - ett forum för möten mellan kultur, teologi och praktiskt tänk som förmår bära oss in i framtiden och bidra till hoppfulla praktiker. 
Gudstjänsten hålls också i samband med Kulturodlarparkens 10-års jubileum.

OBS! Med tanke på allergiker, ser vi helst att djuren sitter på golvet. Vill ni ha djuren bredvid er i bänkarna eller i knät, ber vi er ta med något form av skydd. Är du allergisk, finns det möjlighet att besöka Kaverös kyrka kl 11 för gudstjänst i samma församling denna dag. 

Lisa Westberg, församlingsherde i Högsbo, var 13 september med i p4 och pratade om gudstjänsten. Här kan du lyssna på det >

Om Husdjursmässan i P4 Göteborg

Lisa Westberg, församlingsherde i Högsbo, var 13 september med i P4 Göteborg och pratade om den kommande husdjursmässan. "Många som bor här lever ensamma och har djur som bästa vänner. Vi vill att man ska kunna ta med sina bästa vänner hit till kyrkan"

Klicka här för att komma till radioklippet

Hur gick det på Husdjursmässan?

P4 Göteborg gjorde en uppföljande intervju med församlingsherde Lisa Westberg om hur det egentligen gick på husdjursmässan. Lyssna 2.44.33 in i programmet.

Lyssna på intervjun här

Inställt!18 september-Nyttodjur i stan - hur funkar det?

Högsbo smedja del 1. Hur gör man om man vill ha djur i stan? Inställt!

Verksamheter

Varje vecka fylls församlingens lokaler med verksamhet för stora och små. Vad intresserar dig?