En illustration av ett träd med noter.

Högsbo Vox

Högsbo kyrkas vuxenkör söker nya körmedlemmar. Är du intresserad?

Vill du...

Utforska din röst, och samtidigt hitta glädjen i att möta nya människor och skapa musik tillsammans?

Upptäcka det fantastiska i hur man i en kör både får uttrycka sig individuellt och i gemenskap? Och hur båda delarna är lika viktiga för att helheten ska bli bra.

Är du körvan är det fint, men låt inte tankar som att du inte sjungit i kör förut, inte har en bra röst eller inte läser noter stoppa dig från att söka dig till oss. Vi lär oss på vägen, av varandra, och ofta på gehör. Vi är också öppna för hur sången kan förstärkas av uttryckssätt som rörelse, drama och improvisation.

Du vet väl att det dessutom har många positiva hälsoeffekter att sjunga i kör, längre ner på sidan kan du läsa mer om det!

Vi övar i Högsbo kyrka tisdagar kl. 19-21. Medverkar och framträder gör vi både där och ibland i  andra lokala sammanhang. Man förväntas inte ha nån särskild trosuppfattning för att vara med, alla är välkomna! 

Tisdagar kl. 19-21

Högsbo kyrka

Hitta till Högsbo kyrka

Blir du nyfiken på att veta mera?

Att sjunga får dig att må bättre

Du blir gladare

Förutom att det är roligt att sjunga så frisätts dessutom må-bra-hormonet dopamin och oxytocin som gör oss lugnare. 

Mindre stress

Både blodtrycket och vilopulsen tenderar att sjunka när du sjunger och speciellt när du sjunger i grupp.

Bättre andning

När du sjunger så lär du dig använda din magmuskulatur och det är samma muskler som du använder för att andas. En ökad medvetenheten kan räcka för att du ska få en lugnare och djupare andning. 

Du lär dig njuta av nuet

Att sjunga kan göra att du får en starkare känsla av närvaro. Det gör det möjligt för dig att vara i nuet, något som vi ofta glömmer bort i den stressiga vardagen.

Källa: Sveriges Körförbund (2015).

Läs mer om fördelarna med körsång.