Vill du jobba extra som gudstjänstvärd?

Är du 15 år eller äldre? Då kan du få extrajobb i församlingen som gudstjänstvärd. Du tar då hand om praktiska arbetsuppgifter som exempelvis ljuständning, ljud och utdelning av psalmböcker.

Att sköta praktiska saker i kyrkan är kyrkvaktmästarnas arbete. Men för att de inte ska behöva jobba sex dagar i veckan har vi i Bygdeå församling också något som kallas gudstjänstvärdar, ett extraarbete för dig som är ung eller kanske pensionär med lite tid över.

Som gudstjänstvärd kommer man till kyrkan en timma innan gudstjänsten börjar och ställer allt i ordning innan besökarna kommer. Man tänder i lokalen, ställer fram mikrofoner och tänder ljusen på altaret. När gudstjänstbesökarna börjar anlända hälsar man välkommen och delar ut psalmböcker och under gudstjänsten sköter man ljudet. Efteråt plockar man undan.

Exakt vilka arbetsuppgifter man har skiljer sig lite åt beroende på vad det är för sorts gudstjänst. Som gudstjänstvärd kan man också arbeta när det är dop och vigslar.

För att få arbeta som gudstjänstvärd måste man ha fyllt 15 år. Man behöver inga speciella förkunskaper, men man måste vara noggrann och vara uppmärksam på människorna som kommer och vad som händer under gudstjänsten.

Innan man börjar får man en introduktion och första gången får man jobba tillsammans med någon som är van.

Man arbetar ungefär en gång i månaden och får ersättning för de tillfällen man jobbar.

Låter det som ett intressant jobb för dig? Fyll i vår intresseanmälan här nedanför.

Sätt kryss för den eller de kyrkor du är intresserad av att jobba i.

Ann Granath

Teamledare vaktmästeri

Mer om Ann Granath

Ann Granath är arbetsledare för församlingens vaktmästarteam.

Kommentera: