Kyrkomusiker 100%

Lövångers församling söker dig som älskar musik! Här finns ett rikt musikliv med både flera körer, kompmusiker, sjungande präster, solister samt en sjungande församling.

Markus Lidén

Om platsen

Mellan Umeå och Skellefteå vid kusten ligger Lövångers församling med en rikt arv av gudstjänstliv och delaktighet. I mitten av Lövångers samhälle står en anrik kyrka som uppfördes i början av 1500-talet, med en fin Grönlundsorgel och flygel i ett kyrkorum som bjuder in till sång och musik. I församlingen ryms skogs- och jordbruk, egenföretagande och industriarbete, ung och gammal, nya svenskar och de som bemästrar den bondska dialekten.

Lövångers församlingsliv präglas av ett tätt samarbete med EFS och mycket ideellt engagemang. Sång och musik är en viktig del av församlingen. Två vuxenkörer och en barnkör tillsammans med en gudstjänstfirande församling som är väldigt sjungande finns.

Tillsammans med ideella, möjliggörs en rik verksamhet i församlingen, både i Lövånger och byarna runt omkring, samt i Munkvikens lägergård och kapellet där. I församlingen finns också kapellen i Vallen och Bjuröklubb. Under somrarna firas gudstjänster både vid hav och sjö, samt i dessa kapell där Bjuröklubb är populärt även för vigslar och dop.

Om tjänsten

Det här är en tjänst där församlingens musikaliska liv står i centrum! Som väg att utforska, växa i och bäras av den kristna tron, är musiken viktig. Tillsammans med arbetslaget i Lövånger blir du en del i detta arbete med dina musikaliska gåvor. 

Som kyrkomusiker får du leda körer; både kyrkokör, en vuxenkör med inriktning mot pop-gospel samt en barnkör för åldrarna 7–12 år (i samarbete med pedagog). I tjänsten spelar du vid församlingens gudstjänster och mässor på orgel eller flygel, leder orgelkonserter eller arrangerar olika musikaliska event under året. Konfirmandarbete och orgel/pianoelever ingår samt tjänstgöring vid dop, vigslar och begravningar. I församlingen finns kapell och byagårdar samt bönhus där gudstjänster firas ibland och kyrkomusikern spelar.

Lövångers församling tillhör Burträsk-Lövångers pastorat, där ett team finns bestående av en organist 100%, kantor 50%, samt denna tjänst som kyrkomusiker. Tillsammans planeras och fördelas gudstjänsterna i pastoratet, där i huvudsak denna tjänst är förlagd till Lövångers församling, men ibland även i Burträsk samt byarna där omkring. Arbetstid förläggs till såväl dagtid som kvällstid, vardagar och helger. Övernattningar på läger ingår också.

Om dig

Vi söker dig som älskar musik och sång och har ett rikt engagemang i att tillsammans med andra bygga församling. Du har relevant utbildning för tjänsten, kantors utbildning eller liknande och kan spela både liturgisk musik och ”kompa” vid flygeln. Du har lätt för att samarbeta, trivs med att själv ansvara och arrangera musikaliska event samt öva inför olika orgelkonserter själv eller med andra. Du är inte rädd för att leda och undervisa andra, barn och vuxna i spelande av orgel/flygel eller sång. 

Du har en kristen tro, som du vill förmedla och dela i uppdraget som kyrkomusiker. Du har erfarenhet av att arbeta i team och strävar efter att engagera och uppmuntra människor utifrån deras gåvor till olika musikaliska uppdrag. Du har förmågan att se när du ska följa upparbetade stigar och när det är läge att trampa upp nya. 

Iris Sjöström

Om oss

Lär känna Svenska kyrkan i Burträsk-Lövånger på: www.svenskakyrkan.se/burtrask-lovangers-pastorat/lovangers-forsamling

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enl. ök
Sysselsättningsgrad 100%                                     

Körkort: Behörighet B

Ort: Lövånger
Län: Västerbottens län
Land: Sverige
Kontakt: 
Sara Pettersson, kyrkoherde; 0913-100 91
Wiveca Andersson, kyrkorådets ordförande; wiveca@burtrask.com

Facklig företrädare: Anders Westman, Sveriges Lärare anders.vestman@sverigeslarare.se