Komminister 100%

Burträsk-Lövångers pastorat söker dig som har ett hjärta som klappar särskilt för barn och unga! Vi söker en komminister som förutom altartjänsten, vill vara med i arbetet att utveckla och förvalta pastoratets ungdoms- och konfirmandverksamheter.

Tjänsten är förlagd i Lövångers församling men ungdoms- och konfirmandverksamheten sker i samverkan med flera församlingar samt lägergården Munkviken. I tjänsten ingår också kaplanskap på Munkvikens lägergård för barn och unga.

Sara Pettersson

Om platsen

Lövångers församling ligger cirka 5 mil söder om Skellefteå, en bygd där kustland och landsbygd möts. I mitten av Lövångers samhälle står en anrik kyrka som uppfördes i slutet av 1400-talet. Här ryms skogs- och jordbruk, egenföretagande och industriarbete, ung och gammal, nya svenskar och de som bemästrar den bondska dialekten.

Här finns förskolor, både i byn Vallen och inne i Lövånger, Vebomarks byaskola fsk-6 och Lövångerskolan fsk-9. Här finns också Västerbottens bästa vårdcentral enligt patienterna.

Lövångers församlinge präglas av ett tätt samarbete med EFS och mycket ideellt engagemang. Tillsammans möjliggör vi en rik verksamhet i församlingen, både i Lövånger och byarna runt omkring, samt på lägergården i Munkviken.

Stiftelsen Munkviken ligger cirka 9 km söder om Lövånger, vid havet och bedriver verksamhet året runt. På gården finns verksamhetens hjärta; kapellet där det firas mässor och gudstjänster vid alla de barn-, ungdoms- och konfirmandläger som är. Både gästande församlingar från olika delar av landet kommer till gården, men verksamheter bedrivs också i samverkan mellan de närliggande församlingarna där kaplanen är med i arbetet.

Om tjänsten

Det här är en tjänst där församlingens barn, unga och familjer står i fokus.

Som kaplan på Munkvikens lägergård får du samverka med andra församlingar kring en gemensam ledarutbildning som bedrivs för ungdomar samt konfirmandläger i internatform och mycket mer under året.

Detta är en tjänst där utveckling av mötesplatser för unga står i fokus, genom samverkan mellan församlingar i Skellefteå kontrakt. Ungdomsgudstjänster, läger och fördjupning för unga och unga vuxna är under uppbyggnad och vi söker någon som vill fortsatta det arbetet som påbörjats.

Som komminister i Burträsk-Lövångers pastorat, blir du del i ett fantastiskt team av fyra präster och tre kyrkomusiker i arbetet kring gudstjänster. Tjänsten är förlagd i Lövångers församling men tjänstgöring kan också ske i pastoratets andra kyrkor; Burträsk, Bygdsiljum och Kalvträsk vid enstaka tillfällen. I Lövångers församling blir du också del i ett team av pedagog, diakoniassistenter, EFS-konsulent och musiker kring arbetet med unga och familjer.

Familjegudstjänsterna är viktiga och dessa vill vi fortsätta värna men vi vill också utveckla fler former av mötesplatser för familjer.

I tjänsten ryms allt från livets början till slut med dop och vigslar i Lövångers kyrka, men också i Bjuröklubbs kapell och Munkviken på somrarna samt begravningar främst i Lövångers kyrka.

Arbetstid förläggs till såväl dagtid som kvällstid, vardagar och helger.

Övernattningar på läger ingår också.

Om dig

Vi söker dig som har ett hjärta som klappar särskilt för barn, unga och familjer. Du är en social person som har lätt för att skapa förtroende och bygga goda nätverk och samarbeta med andra, samtidigt som du har ett eget driv för att kunna arbeta självständigt.

I samtal, gudstjänst och undervisning vill du fördjupa och reflektera kring den kristna tron tillsammans med barn, unga samt familjer. Du är flexibel som person, trygg och nyfiken, vilket gör att du har ett uppsökande arbetssätt och lätt för att ta kontakt med människor. Du har erfarenhet av att arbeta i team och strävar efter att engagera och uppmuntra människor utifrån deras gåvor till ideella uppdrag. Du har förmågan att se när du ska följa upparbetade stigar och när det är läge att trampa upp nya.

Iris Sjöström

Om oss

Lär känna Svenska kyrkan i Burträsk-Lövånger på: www.svenskakyrkan.se/burtrask-lovangers-pastorat/lovangers-forsamling

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enl. ök
Sysselsättningsgrad: 100%                                    

Körkort: Behörighet B

Ort: Lövånger
Län: Västerbottens län
Land: Sverige

Kontakt: 

(Klicka på namnet för att skicka e-post)
sara.pettersson@svenskakyrkan.se, kyrkoherde; 0913-100 91
wiveca@burtrask.com, kyrkorådets ordförande
peter.werner@svenskakyrkan.se, facklig företrädare KyrkA; 0911-274115
asa.vidmark@svenskakyrkan.se, facklig företrädare Vision; 0910-78 79 88