Din gåva gör vårt arbete möjligt!

Vi ställer inte in - vi ställer om till digitalt - hoppas du ställer upp! Eftersom vi får ett stort inkomstbortfall under kyrkans stängning så är vi tacksamma för bidrag till församlingens verksamhet, bankkonto: Eglise Suédoise, BE89 3631 7271 3085 (BBRUBEBB). Om du har ett svenskt mobilnummer kan du swisha en gåva till 901 6031 (Svenska kyrkan i utlandet), ange 'Bryssel' som meddelande. Klicka på bilden för mer information.

Nedstängningen av Belgien har som bekant medfört att kyrkan inte längre kan bedriva stora delar av sin ordinarie verksamhet. Körer, barngrupper, kafé, lunchservering m.m. har tvingats pausa och det är idag oklart när verksamheten kan återupptas. Nedstängningen påverkar starkt församlingens ekonomi, då intäkterna nästan har upphört. Kyrkorådet har därför fattat beslut om att i enligt med belgisk lag deltidspermittera vår lokalanställda husfar och församlingsassistent. Stefan och Emma kommer från och med 14 april och fram till att kyrkan öppnar igen att arbeta en dag i veckan. Även Margaretha, vår ekonomiansvariga, kommer att minska sin arbetstid under den här perioden. Kyrkans utsända personal (präst, musiker och församlingspedagog) är anställda av Svenska kyrkan i Sverige och kommer att fortsätta att arbeta som vanligt.

Vi se fram emot den dag då kyrkan kommer att kunna vara öppen som vanligt. Till dess fortsätter vi att på nätet fira gudstjänst med varandra, dricka elvakaffe och ha pyssel och bön. Det går också att ta kontakt med kyrkans personal och du vill eller behöver prata. Tänk på att du kan alltid lämna ett bidrag till församlingens verksamhet, kontonummer: Eglise Suédoise, BE89 3631 7271 3085 (BBRUBEBB) Om du har ett svenskt mobilnummer är det också möjligt att swisha en gåva till 901 6031(Svenska kyrkan i utlandet), ange ”Bryssel” som meddelande. Stort tack för ditt stöd!

/Kyrkorådet i Svenska kyrkan i Bryssel