Other languages with Google Translate

Konfirmation är ett minne för livet

Vad tänker du på? Du är inte ensam om att fundera över livet. Välkommen att bli konfirmand i Svenska kyrkan i Bryssel!

Att vara tonåring är att befinna sig i ett skede i livet som är fyllt av frågor. Att söka efter frihet, mognad, livsstil, självständighet och bekräftelse att man duger.

Konfirmationstiden kan vara en möjlighet att söka djupare i de frågor som är viktiga för dig. Här finns en möjlighet att få tala om tro och livsfrågor med kompisar och vuxna.

Vad är meningen med livet? Varför finns vi här? Finns Gud?
Vad är det att leva ett bra liv? Vem var Jesus? Vem är jag?

Konfirmation är en bekräftelse på dopet. Det skulle kunna förklaras
på följande sätt:

I dopet säger Gud: ”Jag vill lära känna dig. Veta vem du är och vad
du tänker på. Du måste inte ha tänkt klart på vad du tror och inte
tror.” Konfirmationen är din möjlighet att ge ett svar.

För att delta i konfirmationen tas en avgift ut och kostnader för läger tillkommer. Tider för samlingar etc meddelas senare till de som anmält sig och på den här sidan.

Vanligtvis börjar man konfatiden det år man fyller 14, och avslutar alltså året man fyller 15, men det är aldrig för sent!

Är du tveksam eller har frågor? Vill du anmäla dig? Hör av dig till Tobias Enell församlingspedagog, telefonnummer 0472-62 70 68.

Våra träffar

Vi kommer som regel att träffas en gång i månaden på lördagar. Vi äter lunch tillsammans under träffen. Vi kommer även att ha två läger. Ett på hösten och ett på våren.

Vårens konfirmandträffar blir:

14-17 mars Konfirmandresa

30 mars

25 maj Konfirmationsövning

26 maj Konfirmation 14.00 i Danska kyrkan, Ixelles

Anmälan till konfirmation i Svenska kyrkan i Bryssel.