Meny

Vill Du bli präst hos oss?

Välkommen att bygga församling i vackra Kullabygden!

Brunnby kyrka ligger naturskönt i nordvästra Skåne vid foten av Kullaberg, vi är ca 3660 bofasta och 2420 kyrkotillhöriga medlemmar. På somrarna fördubblas den gudstjänstfirande församlingen och invånarna här. Vi vill vara kyrkan mitt i Kullabygden som erbjuder glädje, gemenskap och fördjupning i tron. Vår församling präglas av öppenhet och delaktighet med stort frivilligengagemang och detta vill vi fortsätta att utveckla.

Den huvudsakliga tjänstgöringen är i Brunnby kyrka och Du blir en viktig del av vårt unga arbetslag på tio personer. Brunnby församling består av Brunnby kyrka, Arilds och Mölle kapell. Vi har många ideella krafter och är en populär församling för dop och vigslar. Söndagen är vårt centrum där vi firar gudstjänst tillsammans. I en mindre bygd som vi verkar i finns många möjligheter att bygga goda och långsiktiga relationer med människor i livets alla åldrar. Vi värdesätter ett positivt sätt och att Du har lätt för att knyta nya kontakter.

Nu söker vi Dig som är präst och…

vill ha ett särskilt ansvar för barn, ungdomar och familjer
har förmåga att strukturera arbetet på egen hand
vill vara med och fördjupa och utveckla vårt gudstjänstliv
är social och flexibel i ett arbetslag där man arbetar nära varandra
har körkort och bil
 

Tjänsten är på 100 % med tillträde 1 juli 2021 eller enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag är 2020-10-14.

För mer information:

KYRKOHERDE MIKAEL PERNBORG tel 072-512 67 21

mikael.pernborg@svenskakyrkan.se

 

 

Skicka Din ansökan med: namnteckning i original, meritsammanställning/CV, kopia på intyg från teologie kandidatexamen eller motsvarande, kopia på intyg från Svenska kyrkans utbildningsinstitut, kopia på prästbrev, övriga betyg och intyg samt personligt brev till:

Brunnby församling

Bränneslyckevägen 3

263 76 Nyhamnsläge

Eller till: brunnby.forsamling@svenskakyrkan.se