Prästtjänst 100%

med ungdomsinriktning

Vi söker dig som är nyfiken på, och har en vilja, att möta människor i olika livssammanhang, i gudstjänster, kyrkliga handlingar, gruppsamtal, enskilda samtal mm. Vår utgångspunkt är att Gud är intresserad av hela livet, hela människan, hela skapelsen, hela tiden. Vår devis är ”Hela Livet!”.

Vi söker dig som särskilt vill arbeta med konfirmander och ungdomar och som vill göra kyrkan tillgänglig i deras liv och vardag. Vi vill att du tillsammans med de andra medarbetarna finns med där kyrkan möter ungdomar och arbetar med verksamhetsutveckling för och med ungdomar. Exempel på de verksamheter som vi har är skolcaféet i Brunflo, unga ledarutbildning, ungdomshäng, livsresor, konfirmandgrupper och kyrkorna på Yran.

tre tonåringar i caféluckan
Kyrkan driver skolcaféet på Kastalskolan i Brunflo. Bild: Lene Jonsson

Du får även ett pastoralt ansvar för verksamheten i Näs församling och har delegation i deras församlingsråd. De kyrkliga handlingarna i pastoratet fördelas på alla komministrar.

Du kan ta initiativ till verksamhet utifrån de behov du lägger märke till och du lyssnar gärna på dina medarbetares initiativ. Du kan sätta gränser så att det blir hanterbara verksamheter.

Du ska kunna hantera digital tidrapportering, fakturaattestering, bokning mm.

Du har körkort och tillgång till egen bil.

Vi lägger stor tyngd på personlig lämplighet. Vi vill ta vara på dina personliga gåvor och din personliga längtan.

Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan, cv och referenser till:
Christin Nygren Sundvisson
Kyrkvägen 31
834 98 Brunflo

Märk kuvertet med ”Ansökan” Du kan även skicka med e-post till Christin (se nedan) eller faxa till 063-140 380.

OBS! Du behöver inte skicka med intyg, betyg eller utdrag ur belastningsregistret med ansökan i nuläget. Vi efterfrågar det när det blir aktuellt.

Mer information ger vi gärna om du ringer eller mailar oss. Kontakta då:

Christin Nygren-Sundvisson

Brunflo, Lockne, Marieby och Näs pastorat

Kansli, Präst, Kyrkoherde

Mer om Christin Nygren-Sundvisson

Kyrkoherde. Tjänsterum i kansliet.

Vårt pastorat
Vårt pastorat är de fyra församlingarna Brunflo, Lockne, Marieby och Näs med tillsammans ca 10500 medlemmar. Det är nära till Östersund där det mesta finns av det man behöver av service. Närheten till Storsjön, Locknesjön och Näkten, skogar och fjäll ger många goda möjligheter till återhämtning, rekreation och upplevelser. Kommunikationer med tåg, buss och flyg är goda.

Alla medarbetare är anställda av pastoratet och tjänstgör vid behov i hela pastoratet. Arbetsmiljön är bra och vi arbetar systematiskt för att göra den allt bättre. Det finns en växande skara ideella medarbetare. Våra förtroendevalda är målmedvetna och engagerade. Vi har en väl utvecklad IT-strategi. Vi har det bra ställt ekonomiskt. Styrning och ledning i vårt pastorat bygger på tillit och förtroende. Vi söker medvetet skapa en kultur där bl.a. rak återkoppling är en grundsten. Vi tycker också mycket om att provtänka och byta åsikter med varandra. Kyrkorådet vill att varje människa som vi möter ska känna sig välkommen, sedd och viktig. Kyrkorådet har i sin målskrivning prioriterat dopuppföljning, barn- och ungdomsverksamhet samt kör- och musikverksamhet.

Mer tid att leva!

Hur är det att bo i Östersund med omnejd?
I Östersund kommer du att upptäcka att allt är nära till hands. Det gör att du kan få mer tid över. Till egna intressen, familj och vänner. Du kan cykla eller gå, på några minuter är du på skolan, förskolan – eller ute i naturen.

Läs mer på Östersunds kommuns hemsida: https://ostersund.se/bygga-bo-och-miljo/flytta-till-ostersund.html