Nytt processionskors i Brunflo

Vid 1:adventsgudstjänsten 2014 i Brunflo invigdes ett nytt processionskors.

Söndagen 30 november invigdes ett nytt processionskors i Brunflo kyrka.

Uppdraget att tillverka det gick till Brunflobon Tage Lundqvist, känd och aktad hantverkare i trä och ben. Tage fick själv chans att berätta om arbetet och symboliken bakom det vackra, blå processionskorset. Det bärs alltid först i en procession in och ut ur kyrkan och blir en tydlig symbol för vad som följer därefter.

Vid invigningen bars korset av tillverkaren själv, Tage Lundqvist, med stor stolthet. Efter följde kören, kyrkvärdarna, musikerna och prästen.

Mycket och fin musik framförd av Brunflokören och barnen i FaSoLaTi-kören inramade hela gudstjänsten denna 1:a advent.