Pilgrimsvandra i Bromma församling

Bryt vardagens mönster, träffa människor du kanske inte skulle möta i vanliga livet och aktivera kropp och själ. Nästa pilgrimsvandring är den 13 juni då vi går på St Botvidsleden i Botkyrka.

Pilgrimsvandring på St Botvidsleden i Botkyrka
Lördag 13 juni
Samling kl. 13:00 vid Salems kyrka*

Sankt Botvids pilgrimsled sträcker sig mellan Salems kyrka och Botkyrka kyrka. Leden är ungefär 7,5 km lång och tar ca 3 timmar att gå. Vandringen är delvis kuperad och vissa bitar går man på en spång.

* Förslag att ta sig med SL: kl. 11.14 T-bana Brommaplan till T-centralen, kl. 11:39 pendeltåg mor södertälje till station Rönninge, därefter buss 708 kl. 12.20 från Rönninge station till Salems kyrka (framme kl.12.27)

Vad är en pilgrim?

Ordet pilgrim kommer från latinets peregrinus som betyder främling. Som pilgrim ger du dig av mot det okända i bland som främling, och pilgrimer finns i de flesta kulturer och religioner.

Tidigare har man främst vandrat till olika heliga platser, som Jerusalem eller Santiago de Compostela. I vår tid har vandringen förändrats och fokus ligger mer på själva vandringen än målet.

Varför pilgrimsvandra?

Att göra en pilgrimsvandring innebär att man bryter upp från vardagens mönster, det som är vant och tryggt och ger sig ut på en vandring. Man möter människor man inte skulle möta i det vanliga livet, själen och kroppen aktiveras.

Vandringen blir i sig en andlig resa, en både yttre och inre resa där du kan få perspektiv på ditt liv med mötet med naturen och dina medvandrare.

Välkommen att vandra med oss i Bromma församling!

Kontakt:

Lotta Lundberg