Pilgrimsvandra i Bromma församling

Bryt vardagens mönster, träffa människor du kanske inte skulle möta i vanliga livet och aktivera kropp och själ. I vår genomför vi fem pilgrimsvandringar i närområdet. Nästa vandring är söndag den 8 mars då vi gör en pilgrimsvandring med pilgrimens nyckelord. Häng med!

Vad är en pilgrim?

Ordet pilgrim kommer från latinets peregrinus som betyder främling. Som pilgrim ger du dig av mot det okända i bland som främling, och pilgrimer finns i de flesta kulturer och religioner.

Tidigare har man främst vandrat till olika heliga platser, som Jerusalem eller Santiago de Compostela. I vår tid har vandringen förändrats och fokus ligger mer på själva vandringen än målet.

Varför pilgrimsvandra?

Att göra en pilgrimsvandring innebär att man bryter upp från vardagens mönster, det som är vant och tryggt och ger sig ut på en vandring. Man möter människor man inte skulle möta i det vanliga livet, själen och kroppen aktiveras.

Vandringen blir i sig en andlig resa, en både yttre och inre resa där du kan få perspektiv på ditt liv med mötet med naturen och dina medvandrare.

Välkommen att vandra med oss i Bromma församling!

Vandringar våren 2020

Är du intresserad av pilgrimsvandring i Bromma? Boka in följande datum. Information om mötesplatser, tider och vandringarnas sträckning fylls på efter hand. Medtag en matsäck med fika och bra skor, vi vandrar oavsett väder.

Pilgrimsvandring till Ängbymässan
Söndag 9 februari
Samling kl 09.00 i Famnen (Stopvägen 120) för en vandring till Ängbykyrkan, ca 4 km i lugn takt. Vi firar mässa tillsammans i Ängbykyrkan och äter därefter lunch tillsammans.

Pilgrimsvandring med pilgrimens nyckelord
Söndag 8 mars
Vi samlas kl 10.00 vid Ängby kyrka (t-bana Islandstorget) och går sedan i långsamt tempo till Alvik och avslutar i S:t Ansgars kyrka. Vi vandrar på stigar och genom villaområden en sträcka på ca 12 km.

Långfredagsvandring till Bromma kyrka
(med möjlighet att stanna på Musik i nionde timmen kl 15.00).
Fredag 10 april

Pilgrimsvandring i Västerort