Foto: Bromma församling

Pilgrimsvandra med Bromma församling

Bryt vardagens mönster, träffa människor du kanske inte skulle möta i vanliga livet och aktivera kropp och själ. Här hittar du våra pilgrimsvandringar och några tips för dig som vill vandra på egen hand.

Hösten 2020 genomförde vi flera pilgrimsvandringar. Vi vandrade med St Franciskus, vi utforskade Bromma kyrkled, vi gick sista etappen av Ingegersleden och vandrade på Hälsans stig i Hagaparken. Dessutom medverkade vi i Stjärnvandringen som brukar vara en vandring med ett gemensamt slutmål (Jakobs kyrka), men som istället genomfördes samtidigt runt om i Stockhoms stift med ett gemensamt tema. Våren 2021 vandrar vi vidare - håll utkik här om du vill hänga på!

Pilgrimsteologiskt seminarium

lördag 13 januari kl 9.00

Pilgrimscentrum i Vadstena bjuder in till en heldag om pilgrimskap i vår tid. Webbminariet är kostnadsfritt och streamas via Pilgrimscentrums facebooksida och deras youtubekanal. Program och detaljer här. Missade du seminariet kan det ses i efterhand här

Foto: Bromma församling

Vad är en pilgrim?

Ordet pilgrim kommer från latinets peregrinus som betyder främling. Som pilgrim ger du dig av mot det okända i bland som främling, och pilgrimer finns i de flesta kulturer och religioner.

Tidigare har man främst vandrat till olika heliga platser, som Jerusalem eller Santiago de Compostela. I vår tid har vandringen förändrats och fokus ligger mer på själva vandringen än målet.

Varför pilgrimsvandra?

Att göra en pilgrimsvandring innebär att man bryter upp från vardagens mönster, det som är vant och tryggt och ger sig ut på en vandring. Man möter människor man inte skulle möta i det vanliga livet, själen och kroppen aktiveras.

Vandringen blir i sig en andlig resa, en både yttre och inre resa där du kan få perspektiv på ditt liv med mötet med naturen och dina medvandrare.

Välkommen att vandra med oss i Bromma församling!

Kontakt:

Lotta Lundberg