Pilgrimsvandra med Bromma församling

Bryt vardagens mönster, träffa människor du kanske inte skulle möta i vanliga livet och aktivera kropp och själ. Här hittar du våra pilgrimsvandringar och några tips för dig som vill vandra på egen hand.

Lördag 5 september

Följ med och utforska Bromma kyrkled, ca 20 km. Vi passerar de flesta av Brommas kyrkor. Start: kl 9.30 utanför Ängbykyrkan.

sördag 6 september

Favorit i repris! För er som missade sista etappen av Ingegersleden i somras ges en ny möjlighet. Det är en lång heldagsvandring, ca 23 km, mellan Alsike kyrka och Uppsala domkyrka (etapp 7). Start: kl 10.15 vid Alsike kyrka.

söndag 20 september

Stjärnvandring, kyrie eleison, på ett annorlunda sätt. Istället för den årliga stjärnvandringen med avslutande mässa i Jakobs kyrka vandrar vi i närområdet, ca 8 km. Istället för den stora vandringen genomförs många mindre pilgrimsvandringar runt om i Stockholm denna dag. Start: kl 12.30 utanför Famnenkyrkan.

lördag 3 oktober

Vi pilgrimsvandrar Hälsans stig, ca 12 km, runt Brunnsviken. Start: kl 9.30 utanför Koppartälten vid Hagaparken

lördag 17 oktober

Pilgrimsvandring i Västerort med ord från den helige Franciskus, ca 7 km.
Start: kl 9.30 vid tunnelbanan Hässelbystrand. Avslut vid Ängbykyrkan

Ta på dig bekväma vandringsskor och kläder efter väder. packa matsäck och vatten­flaska, vi går oavsett väder. vi följer dock myndigheternas restriktioner för möten så håll för säkerhets skull koll på vår webbplats för uppdateringar.

Vad är en pilgrim?

Ordet pilgrim kommer från latinets peregrinus som betyder främling. Som pilgrim ger du dig av mot det okända i bland som främling, och pilgrimer finns i de flesta kulturer och religioner.

Tidigare har man främst vandrat till olika heliga platser, som Jerusalem eller Santiago de Compostela. I vår tid har vandringen förändrats och fokus ligger mer på själva vandringen än målet.

Varför pilgrimsvandra?

Att göra en pilgrimsvandring innebär att man bryter upp från vardagens mönster, det som är vant och tryggt och ger sig ut på en vandring. Man möter människor man inte skulle möta i det vanliga livet, själen och kroppen aktiveras.

Vandringen blir i sig en andlig resa, en både yttre och inre resa där du kan få perspektiv på ditt liv med mötet med naturen och dina medvandrare.

Välkommen att vandra med oss i Bromma församling!

Kontakt:

Lotta Lundberg