Klädhjälpen i Broby

Nu fortsätter vi med vårt projekt ”Klädhjälpen” 2015 i Lutherska Missionshuset i Broby, Västergatan 10. Klädutdelningen sker på tisdagar och fredagar, mellan kl. 10:00 - 12:00. Är du intresserad av att hjälpa till med att sortera eller dela ut kläder kan du kontakta Werner Kuhleber 073 844 29 01. Sprid gärna att vi behöver mer kläder och skor framförallt för män! Alla saker lämnas in hos Malin Sarkar på AlltMöjligtverkstaden i Broby (gula huset) eller på tider då det är öppet i Missionshuset.

Vi började med vår klädhjälp den 2 december 2014 och hade 7 klädförsäljningar med mer än 100 flyktingar varje gång. Vi är ca 15 frivilliga från Svenska kyrkan i Broby som hjälper till att våra flyktingar får kläder, skor och lite leksaker för barn. Kläderna och skorna kommer att säljas till ett mycket lågt pris och stor hänsyn kommer att tas till betalningsförmågan.

Pengarna som kommer in går direkt in i verksamheten för inköp av strumpor, underkläder och andra nödvändiga basartiklar. Klädhjälpen har inget vinstintresse. Vi är jätte tacksam för er hjälp.

Alla flyktingar som anländer hit upplever de människor här i Broby som ”de svenskarna”. Vi representerar Sverige för dem. Tack för era gåvor och för ert engagemang.