Komministertjänst i Brålanda pastorat

Brålanda pastorat i södra Dalsland (Karlstads stift) söker en komminister 100%. Vi är öppna för att diskutera även andra tjänstgöringsgrader.

Brålanda pastorat består av Brålanda, Gestads och Sundals-Ryrs församlingar med sammanlagt c:a 3.600 invånare varav c:a 2.640 tillhöriga. För närvarande finns inga planer på sammanläggning med andra enheter.

Pastoratet ligger i Vänersborgs kommun längs E45 med närhet även till Trollhättan och Uddevalla. I Brålanda samhälle finns förskola och skola årskurs 1-6, ICA-affär och ett antal andra affärer. Här finns även vårdcentral, folktandvård och bibliotek. I bygden finns en god anda och ett rikt föreningsliv.

I pastoratet finns 5 kyrkor, 3 församlingshem och en expeditionslokal. I organisationen finns idag på prästsidan en kyrkoherde plus den komministertjänst på där vi nu söker efter lämplig person. Vidare finns musiker 58 + 70%, församlingsassistent 100% + 50%, en extra medhjälpartjänst 80%, kanslist 50%, ekonom 90% och 5 vaktmästare plus säsongsarbetare. Vid sidan av detta finns många som medverkar ideellt i olika uppgifter.

Normalt firas två gudstjänster inom pastoratet varje söndag, med relativt god tillslutning. Exempel på annan verksamhet är Alpha-kurser, bibel- och samtalsgrupper, syförening, luncher och dagsamlingar, språkcafé, barn- och ungdomssamlingar i olika former, ”Himmel & Pannkaka” (ungefär som Messy Church), utflyktskyrka, barn- och vuxenkör, Soul Children, lovsångsgrupp och bönesamlingar.

I pastoratet finns sedan gammalt en kyrklig tradition. Idag pågår ett förnyelsearbete inspirerat bl.a av kontakter med Credo, Alpha och Oas-rörelsen. Vi har även ett gott ekumeniskt samarbete.

Mer om inriktningen på arbetet finns att läsa i församlingsinstruktionen, antagen 2019. Rubriken är ”Jesus för alla – alla för Jesus” och de tre utvecklingsområden som där anges är: Bön, volontärer och familj.

Vi söker dig som

• är präst i Svenska kyrkan.
  • vill verka och undervisa på bibelns grund, är öppen för förnyelse och är rotad i Svenska kyrkans tro och liv.
  • är van att gå bönens väg i ditt arbete och brinner för att se människors växa i sin tro.
  • vill vara med och bygga levande församlingar och själv har en önskan att var en del i detta.
  • är utåtriktad och öppen för ekumenik och kontakt med skolor och föreningar.
  • kan tänka dig att arbeta med profil mot barn och ungdom eller med diakonala uppgifter.
  • vill finnas med i arbete med Alpha-kurser och annat vuxenarbete.
  • tycker om att leda gudstjänster och ansvara för andra prästerliga uppgifter.
  • är ansvarsfull och tydlig, tycker om att möta människor och har god samarbetsförmåga
  • har körkort och tillgång till bil

Komministern tjänstgör tillsammans med kyrkoherden i alla tre församlingarna med alla förekommande prästerliga uppgifter som gudstjänster, förrättningar, undervisning, ledarträning, själavård och hembesök. Har vår nya komminister gåvan att arbeta med målgruppen barn/ungdom/familj blir vi inte alls ledsna. Även diakonal inriktning kan vara en möjlighet. I arbetslaget försöker vi vara öppna för att forma arbetsuppgifterna efter gåvor och intresse.

Tillträde 210201 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Frågor besvaras av kyrkoherde Thomas Holmström 070-230 58 59

Välkommen med din ansökan, tillsammans med löneanspråk och referenser, till Brålanda pastorat, Storgatan 26, 464 62 Brålanda eller bralanda.pastorat@svenskakyrkan.se

Vi vill ha din ansökan senast 201004.