Bilder för Kyrkovalet 2021

Röstkortet

När du röstar i kyrkovalet behöver du ett röstkort. Senast 1 september ska det ha skickats till den adress där du är folkbokförd. Du kan även beställa ett nytt röstkort.

På ditt röstkort ser du vilken vallokal du tillhör. Om du röstar på valdagen bör du rösta i din vallokal. Du kan bara rösta i den vallokal som du tillhör. Vallokalens adress och öppettider står på röstkortet.

Förtidsrösta från 6 september

Om du inte kan/vill gå till din vallokal på valdagen går det att förtidsrösta från 6 september. Här hittar du alla tider och platser för förtidsröstning i Botkyrka församling.

Besök en röstningslokal på valdagen

Om du inte kan/vill gå till din vallokal på valdagen kan du istället besöka en röstningslokal. Du kan rösta i vilken röstningslokal som helst i hela Sverige.

Här kan du rösta

Det finns röstningslokaler i hela Sverige och du kan förtidsrösta i vilken av dem som du vill.

Hitta röstningslokaler nära dig

Beställ ett nytt röstkort

Om du inte har fått (eller har tappat bort) ditt röstkort kan beställa ett röstkort på den här sidan. Du kan även ringa Botkyrka församlingsexpedition på telefon 08-530 222 00, om du behöver ett nytt röstkort.

TA MED RÖSTKORTET OCH LEGITIMATION NÄR DU SKA RÖSTA

När du ska rösta behöver du ha med dig ditt röstkort och giltig legitimation.