Foto: Magnus Aronson

Körer för vuxna

Det händer något i kroppen när man sjunger tillsammans. En form av friskvård som ger kraft och glädje i vardagen.

Vuxenkörer i Botkyrka kyrka

Botkyrka Mottetkör

Tisdagar 18.45-21.00 - Start v 34, 24/8
Är en blandad kör med repertoar från medeltid till nutid, från folkmusik till klassiskt, som medverkar i gudstjänster och konserter. I kyrkans fina akustik sjunger vi regelbundet med solister och instrumentalister. Vi jobbar metodiskt med röstens utveckling och gör regelbundet resor och internat. Provsjungning krävs. För frågor och anmälan, kontakta Elisabeth Haag.

Elisabeth Haag

Organist, Norra Botkyrka

Vuxenkörer i Ljusets kyrka

Botkyrka gospel

Onsdagar 17.30-19.00 – Start v 35, 1/9
samt 4 söndagar 13.30-16.00 i Botkyrka kyrka, 19/9, 17/10, 14/11 och 12/12

Vi sjunger känd och svängig gospel på engelska och svenska! Kören har inget inträdesprov, det viktigaste är att du har sångglädje! 3 stämmor: sopran, alt och tenor. Frågor och anmälan till Tobias Helldin via e-post eller 08-530 222 92.

Tobias Helldin

Norra Botkyrka, Musiker

Körer för vuxna i Tullinge kyrka

Tullinge kammarkör

Måndagar 10.30-12.00 – Start v 34, 26/8
En blandad kör med blandad repertoar som medverkar vid gudstjänster och konserter. Provsjungning krävs. För mer info och anmälan, kontakta Camilla Helander.

Damkören

Måndagar 19.30-21.00 – Start v 34, 26/8
Vi sjunger en blandad repertoar och medverkar i gudstjänster, konserter och kördagar. Det finns dessutom möjlighet att arbeta med individuell coaching. Viss egen förberedelse inför körövningarna krävs. Sångprov. För mer info och anmälan, kontakta Camilla Helander.

PROJEKTKÖREN

Onsdagar i oktober 19.00-21.00 – Start v 40, 6/10
För dig som vill sjunga i kör men inte under en hel termin. Övar 6, 13, 20 och 27/10, konsert 31/10. För mer info och anmälan, kontakta Camilla Helander.

Camilla Helander

Organist, Tullinge

Körer för vuxna i Tumba kyrka

Tumba Koralkör

Torsdagar 19.00-20.45 – Start v 35, 2/9
Tumba Koralkör sjunger 3-stämmig, kyrklig musik i olika musikstilar, sjunger i gudstjänster och konserter i Tumba kyrka. Öppen körgemenskap för vuxna i alla åldrar. För mer info och anmälan, kontakta Fredrik Roste, 08-530 222 84.

Fredrik Roste

Musiker, Tumba kyrka

Botkyrka kammarkör

Måndagar 19.30-21.30 – Start v 35, 30/8
Kammarkören är knuten till Tumba kyrka, där den regelbundet sjunger vid gudstjänster och konserter, ofta tillsammans med inhyrda musiker och solister. Klassisk körrepertoar, men även nyskrivet och genreöverskridande. Körresor och internat förekommer och konserter på andra platser. Körvana och notläsningsförmåga krävs, samt antagningsprov. Löpande antagning. Mer info och anmälan till Karolina Bråkenhielm via e-post.

Karolina Bråkenhielm

Tumba kyrka, Organist

Ängskyrkans vuxenkörer

Ängskören

Onsdagar 19.15-21.00 – Start v 37, 15/9
Vuxenkör för dig med lite sångvana. Vi sjunger alla genrer, både i gudstjänster, konserter och större verk. Hör av dig för provsjungning! För mer info och anmälan, kontakta Birgitta Ruthberg.

kör från världens alla hörn

Torsdagar 19.00-21.00 – Start v 40, 7/10
En helt nystartad kör där musiken blir vårt gemensamma språk! Ta med en sång från ditt hemland, vi sjunger melodier från hela världen, både kristna, värdsliga och populära sånger. Alla är välkomna! För mer info och anmälan, kontakta Birgitta Ruthberg.

Birgitta Ruthberg

Musiker, Ängskyrkan