Körer för äldre barn

Diskantkörerna sjunger sånger med härliga rytmer men enkla texter. Här har du möjlighet att utveckla dig lite mer och sjunga två- och trestämmigt. Vi brukar sjunga i gudstjänsterna, ha luciatåg och vårkonsert. Ibland gör vi en musikal.

Ändrade restriktioner från 15 juli

Från och med 15 juli får sällskap om upp till åtta personer sitta tillsammans, så länge de kan hålla minst en meters avstånd till andra personer. I våra kyrksalar gäller följande besöksantal även över sommaren:

• Botkyrka kyrka: 90 deltagare

• Ljusets kyrka: 50 deltagare

• Tullinge kyrka: 50 deltagare

• Tumba kyrka: 90 deltagare

• Ängskyrkan 90 deltagare

• Lilla Dalens begravningskapell: 25 deltagare

Medverkande personal räknas inte in.

Om ni hyr en lokal av oss för en privat sammankomst (t.ex. minnesstund och dopkalas) finns från 15/7 inte längre något tak för antal besökare, förutom gällande brandskyddsregler.

Se verksamheter i sommar.

Körer för äldre barn på Tullinge gård

Diskantkören

Torsdagar 15.45-16.30 (Adler Salvius paviljong) – Start v 34, 26/8
För barn i åldern 10-12 år. I den här kören introduceras enkla stämmor och notläsning. Vi sjunger på gudstjänster och konserter. Frågor och anmälan till Camilla Helander via e-post.

Camilla Helander

Organist, Tullinge

För äldre barn i Tumba kyrka

MEGAKÖREN

Torsdagar 16.10-17.00 – Start v 35, 2/9
För barn i årskurs 4-6. Den här kören har kommit längre och sjunger mer och mer i stämmor. Vi varvar med rytmövning, notläsning etc. Vi har scenvana och medverkar en gång per månad i gudstjänsten (söndag kl 17). Innan man börjar har man en egen träff med ledaren för att kolla sångrösten. Frågor och anmälan till Karolina Bråkenhielm via e-post.

Karolina Bråkenhielm

Tumba kyrka, Organist

För äldre barn i Ängskyrkan

Tondropparna

Tisdagar 15.30-16.15 – Start v 35, 31/8
För barn i åldern 10-12 år. Pannkakor, körsång och pyssel. Vi lär oss god sångteknik, notläsning, gehör och framförande. Frågor och anmälan till Birgitta Ruthberg via e-post.

Birgitta Ruthberg

Musiker, Ängskyrkan