DOPFUNTEN
Dopfunten är från 1500-talet och utförd i uppländsk kalksten. Traditionsenligt består den av fot, vulst och cupa (skål). Band- och knutornamenteringen som syns på vulsten härleder sig från medeltida mönstergivning.
EPITAFIER OCH ANDRA MINNESTAVLOR
Vid de främre pelarna, på ömse sidor om koret, hänger ett par epitafier som daterar sig till början av 1700-talet. Till höger hänger epitafiet över Petrus Gangius, kyrkoherde i Stora Tuna 1676 - 1707, och dennes maka. Till vänster hänger det Engmanska epitafiet uppsatt till minne av ett gästgivarpar från Naglarby. Längre bort till vänster, över den s k ”Gapskullen”, vilken under en tidig epok i kyrkans historia tjänstgjort som orgelläktare och plats för kören, hänger porträttet av Tuna-sonen Johan Olof Wallin. Det är målat 1842 av konstnären Johan Gustaf Sandberg. En minnestavla av Gustav II Adolf från året 1642 är placerad längre ned på norra långväggen (t v om ingången). Det är kyrkans äldsta tavelverk.
Till höger om ingången, utefter södra långväggen finns två krönta konunga-porträtt (kopior eller repliker) som föreställer Karl XI och Karl XII och har upphovsman den ovan omnämnda David Klöcker Erenstrahl.
SAKRISTIAN
Sakristian som är belägen i kyrkans nordöstra hörn är en vitrappad sal täckt av låga kryssvalv. Bland de äldsta föremålen som här förvaras är ett silversigill, ”menige dalaallmogens sigill” från sekelskiftet 1400 - 1500. Från senare datum är ett exemplar av Gustav Vasas bibel av år 1541, och från 1600-talets mitt en vinkanna och en oblatask av silver.
På väggarna hänger porträtten av några av de kyrkoherdar som under årens lopp tjänstgjort i kyrkan. Bland de mer namnkunniga är Magnus Sahlstedt som var herde 1725 - 1752 och som lät iordningställa det till sakristian anslutna Sahlstedtska gravkoret.