Skötsel- och planteringstaxa

för 2020

Klicka här Skötseltaxa 2020 för att se vår taxa i pdf-format, för t.ex utskrift.

Antagen i Kyrkofullmäktige 2019-11-13

Grundskötsel

(exkl. rabattskötsel)
Skötsel av gräs eller grusyta på gravplatsen. Enkel justering av gravstenen. Borttagning av vissna blommor i vas samt vår- och höststädning. Skötsel av gravrabattens kant ingår ej.
Kostnad: 210:-/år

Rabattskötsel

(exkl. plantering)
I rabattskötseln ingår vårgrävning, höstgrävning, jordförbättring, jordpåfyllning samt luckring och vattning vid behov. Skötsel av gravrabattens kant, ogräsrensning, borttagning av vissna blommor samt till hösten upptagning av alla planterade sommarblommor i gravrabatten. Önskas silvereken sparas markeras detta på gravrabatten av gravrättsinnehavaren i god tid.

Rabattyta:   under 0,6 kvm        0,6-1,2 kvm        1,2-1,8 kvm2
Kronor:         766:-/säsong        795:-/säsong       824:-/säsong

Planteringspaket

(exkl. rabatt och grundskötsel)
Kan endast beställas tillsammans med rabattskötsel. I planteringspaketet ingår växter och plantering av dessa. Om gravplatsen har ett gammalt planteringsavtal måste gravrättsinnehavaren ombesörja att planteringsbädden är iordningsställd före maj månads utgång annars uteblir planteringen. I de fall det beställs mer än vad som går att plantera i rabatten sker ingen återbetalning. Planteringar som beställts och betalats i tid beräknas vara klara innan midsommar.

Övrigt prydande
I priset ingår arbetskostnad för plantering eller utplacering.
Blommor i vas:              190:-
Gravljus till allhelgona:   82:-/st         Gravljus övriga tillfällen:  190:-/st
Ljung i kruka:                  95:-/st         Vinterkrans:                      165:-/st

Perennpaket

Trädgårdsmästaren väljer ut en kombination av perenner till gravplatsen, beroende på växtmiljön på kyrkogården. Kostnad för rabatt och grundskötsel tillkommer.

Litet paket 4-6 växter        450:-
Stort paket 7-10 växter     650:-

Övriga taxor
Förnyelse av gravrätt i 25år:                   1260:-