Svenska kyrkan i Borlänge

Kontakt

Svenska kyrkan i Borlänge Besöksadress: Röda vägen 52, Hagakyrkan, 78430 Borlänge Postadress: SVENSKA KYRKAN, Stora Tuna - Torsång, 78181 BORLÄNGE Telefon: +46(243)77100 E-post till Svenska kyrkan i Borlänge

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrkor och kapell

Svenska kyrkan i Borlänge, Stora Tuna och Torsångs församlingar har flera kyrkor och kapell; Stora Tuna kyrka, Torsångs kyrka, Hagakyrkan, Kvarnsvedens kyrka, Amsbergs kapell, Jakobs kapell och Väster Tuna kapell.

Stora Tuna kyrka

Stora Tuna kyrka är ett av Dalarnas yppersta byggnadsverk. Kyrkan är en av landets största landsortskyrkor och invigdes år 1469. Kyrkan rymmer 700 personer. Den ståtliga tornspiran är 86 meter hög. Detta är bl. a. operasångaren Jussi Björlings och biskop och psalmförfattaren Johan Olof Wallins hemkyrka.