Ung och ideell

2018-2019

Vad kul att du vill vara med! Du är behövd som ideell!

Du ska få ha roligt. Du ska få göra skillnad. Dina uppgifter ska kännas meningsfulla, ta lagom mycket av din tid, stärka dig men också utmana dig. Du ska få ta plats i församlingen, växa och ta ansvar.

Du får utbildning och utveckling i ditt ledarskap och i din tro. Därför ingår Skara stifts ledarutbildning Rustad som en kostnadsfri och naturlig del i uppdraget att vara ledare i Borås pastorat.

DU är viktig!

Träffar som ingår

Uppstartsläger på Bovik 14-15 september 2018

Utbildning 14-15 sept 2018 på Bovik. En uppstart för både nya och gamla unga ideella ledare i pastoratet.

Vi lär känna varandra och hur vi arbetar tillsammans. Vi får en introduktion i vad det är att vara ideell ledare. På lördagen kommer vi att vara med om ett kreativt pass kring musik.

Rustad - Gudstjänst

Utbildning på Flämslätt 23-25 november 2018

Rustad – Undervisning

Utbildning på Flämslätt 8-10 mars  2019

Vårfest

Mer information om var och när kommer senare.

Rustad-resan

Erbjuds vissa år. Mer information kommer senare.

Taizé

Vi erbjuder dig som fyller 16 eller är äldre att åka med till Taizé 2019. Du behöver ha varit ledare i minst ett år och gått minst en Rustad under det läsåret.

Mellan träffarna

Det ordnas träffar i den kyrka där du är ledare för sammanhållning, uppmuntran och stöd. Där planeras, genomförs och utvärderas verksamheten.

Intyg

Intyg kan skrivas ut om du önskar.

Rose Novenius, församlingspedagog, 033-17 95 30.