Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Borås Besöksadress: Skolgatan 1, 50333 Borås Postadress: Borås pastorat, Box 393, 50113 BORÅS Telefon:+46(33)179400 E-post till Svenska kyrkan i Borås

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Brämhults kyrkogård

Brämhults kyrkogård är pastoratets äldsta begravningsplats. Här har gravsättningar skett redan under tidig medeltid. Den äldsta gravvården är en stor häll i kalksten från 1814.

Idag finns den ursprungliga gamla kyrkogården runt kyrkan och strax intill har man anlagt en ny del i landskapskaraktär. I likhet med S:t Sigfrids griftegård är kyrkogården i Brämhult under utbyggnad och gravsättning sker både i kist- och urngravar.

Minneslund

Kyrkberget väster om Brämhults kyrka utgör platsen för minneslunden, som är helt omgjord 2008. Den centrala platsen med minnessten, smyckningsplats, liten damm med vattenfall vid stenen och sittplatser är belägen på den högsta punkten med milsvid utsikt över det omgivande landskapet. Det är utan tvekan en av landets vackrast belägna minneslundar.
Den ursprungliga naturmarken har sparats och liksom på S:t Sigfrids griftegård sker jordning såväl genom spridning som nedgrävning. Invid minnesstenen finns möjligheten att tända ett ljus eller placera en blombukett.