Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon:+46(8)7476600 E-post till Boo församling

Färgstark gatukonstnär målar mural på Kyrkans hus

Boo församling deltar i muralmålningsfestivalen Wall Street Nacka, arrangerad av Nacka kommun den 1-15 september. En unik mural ska målas på Kyrkans hus i Orminge centrum av den internationella gatukonstnären Natalia Rak. Det blir den första i sitt slag på en kyrkobyggnad i Sverige.

Den 1-15 september kommer Boo församling att delta i Wall Street Nacka, en internationell muralmålningsfestival initierad av Nacka kommun. Wall Street Nacka bjuder in konstnärer och kreatörer från hela världen att delta i förvandlingen av det offentliga rummet för att skapa intressanta muralmålningar runt om i Nacka. Boo församling och Kyrkans hus blir den första församlingen i Svenska kyrkan att delta i en muralmålningsfestival.

”Den första person i Bibeln som fylls av Guds helige Ande är en konstnär. Kyrkan och konsten har ofta vandrat hand i hand genom historien. När möjligheten gavs att låta en skicklig konstnär smycka Kyrkans hus var det en spännande möjlighet som öppnades. Min förhoppning är att konstverket både skall väcka spontan glädje och reflektioner kring livets innersta mening”, säger Henrik Roos, kyrkoherde.

En muralmålning är en konstnärlig bild på en fast vägg eller en fasad som utgör en integrerad del av sin omgivning. Gatukonstnären Natalia Rak ska i konstverket spegla platsens själ. Natalias muralmålningar kännetecknas av starka färger och motiven är oftast en eller två individer, framförallt kvinnor. Målningen på Kyrkans hus finansieras av Nacka kommun. Nacka kommuns stadskreatör Fredrika Friberg är initiativtagare till muralfestivalen och ansvarar övergripande för ledning, styrning och kvalitetssäkring.

”Jag är glad att Boo församling är med i Wall Street, och ser fram emot utvecklande samtal där både kropp, själ och ande har en jämlik naturlig plats. Att vi nu får Sveriges första målning på utsidan av en kyrkobyggnad är både modigt, hoppfullt och spännande”, berättar Fredrika Friberg.

Under perioden 1-15 september kan man se när Natalia Rak målar sitt konstverk och under 13-15 september är det invigningshelg med aktiviteter i Kyrkans hus.
Varmt välkommen!

Kontakt: