Svenska kyrkan Bollnäs pastorat Besöksadress: Norra kyrkvägen 8, 82130 BOLLNÄS Postadress: Box 236, 82123 BOLLNÄS Telefon:+46(278)27900 E-post till Svenska kyrkan Bollnäs pastorat

Askgravplatser

Nedsättning i askgravplatser sker endast vår, sommar och höst.
Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för skötseln för samtliga askgravplatser.
Anhöriga kan närvara vid gravsättningen.

Askgravplatser på S:t Lars kyrkogård togs i bruk 2009.
Gravplatserna är belägen i skogsmiljö med natursten.
Gravsättning kan ske i urna eller sammetspåse. Det är plats för två askor och kostnaden är för namnplatta i brons är för närvarande 2500 kr.

Askgravplatser på Hanebo kyrkogård togs i bruk 2010.
I kanten av anlagda rabatter finns granitstenar som markeras med en namnplatta i brons. Det är plats för två askor som gravsätts i sammetspåse.
För sammetspåse, bronsplatta samt skötsel 25 år utgår en avgift från 1/1 -19
på 5250 kr. Gravplatsen får endast smyckas med blommor i vas, gemensam ljusbärare finns i anslutning till gravplatsen.

Askgravplatser på Arbrå kyrkogård togs i bruk 2012.
För sammetspåse, bronsplatta samt skötsel 25 år utgår en avgift från 1/1 -19

Askgravplatser på Bollnäs nya kyrkogård togs i bruk 2012.
För sammetspåse, bronsplatta samt skötsel 25 år utgår en avgift från 1/1 -19
på 5250 kr. Gravplatsen får endast smyckas med blommor i vas. Det finns en gemensam ljusbärare i anslutning till gravplatsen.

Askgravplatser på Rengsjö kyrkogård togs i bruk 2015.
För sammetspåse, bronsplatta samt skötsel 25 år utgår en avgift från 1/1 -19

Askgravplatser på S:t Lars kyrkogård togs i bruk 2018.
I kanten av anlagda rabatter markeras gravplatsen med en namnplatta i brons. Det är plats för två askor som gravsätts i sammetspåse.