Foto: Alex&Martin/Ikon

Kyrkokören i Bollebygd

Kyrkokören är församlingens blandade vuxenkör för dig som vill vidareutveckla din röst och din förmåga att sjunga tillsammans. Kören sjunger vid stora kyrkohögtider och uppför också några större körverk varje år.

Bollebygds Kyrkokör sjunger som regel fyrstämmig repertoar (sopran, alt, tenor och bas) som spänner från enklare sånger (t ex Taizé-sånger) till större kyrkomusikaliska verk (t ex ”Ein deutsches Requiem” av Brahms).

Tidigare körvana är önskvärd, men inte nödvändig. Däremot förväntas ett gott musiköra och en positiv inställning till utveckling av rösten och samsjungandet. Man förväntas också delta regelbundet i både de gemensamma övningarna och framträdandena. Som komplement till de gemensamma körövningarna erbjuds som regel specialinspelade övningsfiler för enskild övning. Kyrkokören framträder i församlingens gudstjänster några gånger per termin, samt med egna konserter någon gång per termin. Gästframträdanden i andra kyrkor förekommer tidvis. Provsjungning för nya medlemmar. Ta gärna kontakt med körledare vid intresse.

Körledare: Stefan Gustafsson

Övning: torsdagar 19-21.30 i Bollebygds kyrka

Andra körer...

Kyrkokören i Töllsjö

Kören medverkar vid gudstjänster och övar i Töllsjö kyrka. Välkommen att vara med!

Våga Sjunga-kören

Tvivlar du på din förmåga som sångare? Har du kanske aldrig provat att sjunga tillsammans med andra? Till Våga Sjunga-kören är alla välkomna, oavsett ålder och tidigare sångerfarenhet. Kom och prova – du kommer att bli glatt överraskad! Läs mer.

Barnsång

Åldersblandad kör. Vi sjunger enkla visor, sånger och ramsor. Ta chansen att sjunga tillsammans över åldersgränserna som ett roligt sätt att umgås med barn och barnbarn eller varför inte med grannarnas barn? Läs mer här.