Nyheter

Här hittar du de senaste nyhetsartiklarna från Svenska kyrkan i Bodens verksamhet.

Prenumerera via RSS

"Inte bara springa fort och hoppa högt"

Publicerad

Svenska kyrkan fanns på plats under OS i Rio tidigare i år. Under församlingsaftonen på Församlingsgården i onsdags fick deltagarna möta Lena Brolin, som var en av dem som arbetade för kyrkan under OS.

För alla människors lika värde

Publicerad

I tisdags var det fortbildning för anställda och förtroendevalda i Svenska kyrkan i Boden. Att se våra egna föreställningars betydelse i mötet med andra och att aktivt motverka rasism, islamofobi, homofobi och könsdiskriminering stod på agendan.

Precis runt hörnet

Publicerad

Varje månad skriver någon av Svenska kyrkan i Bodens präster i Boden Gratistidning. Denna gång är det Mogens Amstrup Jacobsen som delar med sig av sina tankar kring adventstiden.

Låt fler få fylla fem!

Publicerad

Julkampanjen har startat! I julkampanjen Låt fler få fylla fem uppmärksammar vi den pågående katastrof som alltför sällan hörs i media: Barnadödlighet. Var femte sekund dör ett barn som inte hunnit fylla fem år. Barn dör av undernäring, infektioner och bristande omsorg. Vår insats som kyrka behövs!

Adventstid i våra kyrkor

Publicerad

Här samlar vi alla de filmer vi lägger ut på facebook från adventstidens verksamhet i Svenska kyrkan i Boden. Sidan uppdateras allt eftersom fler filmer tillkommer.

Nu inleder kyrkorna Juluppropet

Publicerad

Den 14 december startade Juluppropet för att samla in namnunderskrifter för tre krav till regeringen. Uppropet är ett initiativ av Sveriges kristna råd där bland andra Svenska kyrkan ingår. – Det känns väldigt viktigt och naturligt att vi som kyrkor gör det här i samband med julen, säger Hans Stiglund, biskop i Luleå stift.

När julevangeliet fick liv

Publicerad

Varje månad skriver någon av Svenska kyrkan i Bodens präster i Boden Gratistidning. Denna gång är det Lennart Åström, kyrkoherde i Edefors församling, som delar med sig av ett alldeles speciellt barndomsminne.

Julkonsert 2016

Publicerad

Söndagen den 18 december var det julkonsert i Överluleå kyrka. Här finner du några filmade smakprov på vad kvällen hade att erbjuda.