Carina Westbrandt på långfärdsskridskor.

Tänk vad vår kropp är fantastisk!

I dagarna skulle SM-veckan ha gått av stapeln här i Boden och Luleå. De många deltagarna, som nu tyvärr fick ställa in sina tävlingar, hade lagt ner tusentals timmar på träning för att nå så bra resultat som möjligt.

Tänk vad vår kropp är fantastisk! Hur alla delar samverkar så att vi kan utföra den ena fantastiska rörelsen efter den andra. Bara att gå till jobbet eller en promenad är som ett mirakel. Allt i kroppen samspelar och signalerar till hjärnan så att rätt rörelse utförs. Varje del har sin uppgift. Minsta lilla tånagel är viktig. Allting behövs för att vi ska fungera fullt ut.

I bibeln finns det en liknelse av församlingen som en kropp. Jesus säger att vi alla är olika delar av kroppen. Att alla har en speciell uppgift, sin plats i helheten. Jag önskar så att vi kunde se på varandra på det sättet! Att vi kunde ta vara på varandras gåvor och olikheter för att skapa en bättre värld. Jag vet inte vilken del i kroppen du är, men var rädd om dig för du behövs för att kroppen ska fungera.

/Carina Westbrandt, församlingspedagog