Rickard Fjällström vid Bränna strand med Överluleå kyrka i bakgrunden 2021.
Foto: privat

Skapelsen inbjuder till ödmjukhet

Nyhet Publicerad

Utspring för studenter, midsommarfirande och semester, vilken härlig tid för många. Glädje, frihet och nya utmaningar, men också oro och stress. Vi vill så gärna att det blir lyckat och att vädret ska visa sig från sin bästa sida.

Alla talar om vädret. Tidningarnas rubriker handlar om var det blir sol eller regn på midsommarafton. Och trots att vi människor kommit långt i våra försök att styra och bestämma över våra öden, så står vi handfallna inför vädret och skapelsens makter. Hur mycket vi än vill får vi böja oss inför det stora. Vi får duka om och äta sillen inomhus, eller ställa in den planerade resan om vädret spelar oss ett spratt.

Skapelsen inbjuder till att se det storslagna runt omkring oss som bara finns där. Haven, bergen, årstidernas växlingar och vädrets variationer. Vi kan inte kontrollera dem, utan får snällt följa med och ödmjukt betrakta dem med förundran. Det finns något större än oss människor, och den insikten är början på en fantastisk resa - glad sommar ute i det stora!

/Rickard Fjällström, diakon