Mässa andra advent i Sankta Birgittakyrkan i Knivsta, firad under Coronarestriktioner med max 8 deltagare.
Anslag med texten Kyrkan full

Coronaviruset och Svenska kyrkan Bodens verksamhet

Nu hjälper vi till att minska smittspridningen! Efter de skärpta råden pausar de flesta verksamheterna en tid framöver, däremot fortsätter vi att vara kyrka. Tro, hopp och kärlek är inte inställda!

SIDAN UPPDATERADES SENAST:

Fredag 19 februari kl. 12.10.

Idag vet vi inte hur länge vi behöver leva med olika restriktioner på grund av coronaviruset, men vi vet att vi gör det för att vi är rädda om varandra och att det är vår plikt att göra vad vi kan för att hindra att smitta sprids.

Från och med tisdag 24 november får endast åtta personer samlas i allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Anpassningar i Svenska kyrkan Boden

De nya restriktionerna innebär följande för Svenska kyrkan Bodens del:

• Digital gudstjänst firas i en av Svenska kyrkan Bodens församlingskyrkor på söndagar kl. 11. Gudstjänsten är inte öppen för besökare utan livesänds på facebook och församlingens webplats. Länkar till livesändningarna hittar du här.
    I de övriga kyrkorna firas gudstjänst för max 8 besökare på ordinarie gudstjänsttider. Föranmälan är obligatorisk. Se startsidan för information om veckans gudstjänster.
  • att vi utför kyrkliga handlingar (dop, vigsel, begravningar) men endast med 8 personer exklusive personal närvarande. Undantaget är begravningar där 20 närvarande exklusive personal tillåts vara med.
  • att mycket av ordinarie verksamhet och mötesplatser för barn är pausade tills vidare. Se startsidan för information om verksamhet som pågår just nu.
  • att mycket av ordinarie verksamheter för vuxna, som olika mötesplatser och körövningar och liknande, är pausade tills vidare. Se startsidan för information om ny verksamhet som pågår just nu.

Behöver du prata med någon?

Om du känner dig orolig, uttråkad, ledsen och vill prata med någon eller behöver hjälp, kan du vända dig till våra präster och diakoner.

Aktuella länkar

Folkhälsomyndigheten

Krisinformation

Region Norrbotten

Svenska kyrkan i coronatider

Gud, du som är nådens och modets Gud, vi ber om din hjälp i den tid då sjukdomen sprider sig över vår värld och vårt land. Vi kommer till dig med rädsla, vilsenhet och bön om kraft, med vår oro för anhöriga och vänner som bor i utsatta områden. Särskilt ber vi för alla människor på flykt, som är i svåra situationer och med alltför litet skydd för kropp och hälsa. Vi ber för alla som arbetar i vården. I nödens tid, låt våra handlingar var en del av svaret på våra böner.

Bön av Martin Modéus, biskop i Linköpings stift