Gudstjänst under coronapandemin.

Coronaviruset och Svenska kyrkan Bodens verksamhet

Svenska kyrkan anpassar hela tiden sin verksamhet utifrån myndigheternas rekommendationer kring coronaviruset.

SIDAN UPPDATERADES SENAST:

Onsdag 26 november kl. 08.05.

Idag vet vi inte hur länge vi behöver leva med olika restriktioner på grund av coronaviruset, men vi vet att vi gör det för att vi är rädda om varandra och att det är vår plikt att göra vad vi kan för att hindra att smitta sprids.

Från och med tisdag 24 november får endast åtta personer samlas i allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Skärpta allmänna råd

Folkhälsomyndigheten har, efter samråd med smittskyddsläkare i Norrbottens län fattat beslut om skärpta allmänna råd från och med den 10 november. Syftet är att ytterligare minska trängsel och antalet kontakter mellan människor. Beslutet gäller till och med den 8 december 2020, men kan förlängas.
På Folkhälsomyndighetens webbplats finns aktuell information: Beslut om skärpta allmänna råd i Kalmar-, Norrbottens- och Västerbottens län

Anpassningar i Svenska kyrkan Boden

De nya restriktionerna innebär följande för Svenska kyrkan Bodens del:

• Gudstjänst kommer att firas i en av Svenska kyrkan Bodens kyrkor på söndagar kl. 11 och kl. 18. Gudstjänsterna är inte öppna för besökare i kyrkan men kommer att livesändas på facebook och församlingens webplats. Länkar till livesändningarna hittar du här.
  • att vi utför kyrkliga handlingar (dop, vigsel, begravningar) men endast med 8 personer exklusive personal närvarande. Undantaget är begravningar där 20 närvarande exklusive personal tillåts vara med.
  • att ordinarie verksamhet och mötesplatser för barn och ungdomar ställs in till och med 22 december (kan förlängas).
  • att ordinarie verksamheter för vuxna, som olika mötesplatser och körövningar och liknande, ställs in till och med 22 december (kan förlängas).

Behöver du prata med någon?

Om du känner dig orolig, uttråkad, ledsen och vill prata med någon eller behöver hjälp, kan du vända dig till våra präster och diakoner.

Aktuella länkar

Här hittar du länkar till aktuell och samlad information. Länkarna leder till externa webbplatser.

Folkhälsomyndigheten

Krisinformation

Region Norrbotten

Svenska kyrkan i coronatider

Svenska kyrkan Bodens Verksamhet just nu

• Kyrkliga handlingar som dop, vigslar och begravningar.

All övrig verksamhet sker nu digitalt. Här hittar du hittar våra planerade livesändningar.

Verksamhet kan öppna upp eller ställas in med kort varsel, så ta för vana att gå in ofta och läsa vad som finns uppräknat här. Listan uppdateras kontinuerligt.

Om du ändå känner dig osäker på om den verksamhet du brukar besöka fortfarande bedrivs eller inte, så kontakta den person som leder verksamheten. Du hittar kontaktuppgifter till all personal här.

Gud, du som är nådens och modets Gud, vi ber om din hjälp i den tid då sjukdomen sprider sig över vår värld och vårt land. Vi kommer till dig med rädsla, vilsenhet och bön om kraft, med vår oro för anhöriga och vänner som bor i utsatta områden. Särskilt ber vi för alla människor på flykt, som är i svåra situationer och med alltför litet skydd för kropp och hälsa. Vi ber för alla som arbetar i vården. I nödens tid, låt våra handlingar var en del av svaret på våra böner.

Bön av Martin Modéus, biskop i Linköpings stift