Konfirmander 2019

Här hittar du information om konfirmandtiden 2018-2019. Bra att veta för dig som är konfirmand eller förälder till en.

Onsdageftermiddagar

Varje onsdageftermiddag under höst- och vårtermin i Casselgården, direkt efter skolan. Vi börjar med fika och ser till att vara klara kl 17.

Sommaruppehåll

Från och med vecka 23 har konfirmandgruppen sommaruppehåll. Detta sträcker sig till vecka 33, som är i augusti.

Vecka 33 kallar vi för konfirmationsveckan.

Konfirmationsvecka: 13-18 augusti 2019!

Konfirmationsveckans schema ser ut så här:

tis 13 aug En heldag i Casselgården
ons 14 aug En heldag i Casselgården
15-16 aug Läger på Skagagården
lör 17 aug Förbereda konfirmationsgudstjänsten
sön 18 aug Konfirmation i Ramundeboda kyrka kl 15!

”Heldag i Casselgården” innefattar förmiddag och eftermiddag. Lunch ingår.

Läger på Skagagården 15-16 augusti

Detaljerad information om lägret kommer senare på denna hemsida. Vi kan avslöja att lägret äger rum på Skagagården där vi bor inomhus och får maten lagad åt oss. Där står också Skaga stavkyrka, och i kyrkan finns en björn.

Vi åker dit på morgonen torsdag 15 augusti.

Lägret är en del av konfirmandtiden för konfirmanderna 2019.

Att ta med sig

• Information kommer i augusti
Bild: Simon Joelsson

Konfirmationsgudstjänsten

Konfirmationen äger rum söndag 18 augusti 15:00 i Ramundeboda kyrka.

Konfirmanderna samlas en stund innan.

Från föräldramötet 11 oktober

På föräldramötet 11 oktober nämnde vi följande:

• Att vara konfirmand innebär inte att man måste bli konfirmerad. Det är att undersöka om man vill det.
  • Konfirmanderna har själva valt att bli konfirmander, men det är bra om de har stöd hemifrån att vara det. Om det känns motigt ett tag kan det vara skönt om någon stöttar tills det inte känns motigt.
  • Om konfirmanden inte kan komma på en samling vill vi att någon förälder/motsvarande hör av sig till oss ledare och meddelar det. Detta gäller även läger och andra samlinger på icke-onsdagar.
  • På konfirmandsamlingarna kommer vi ibland att prata om känsliga ämnen, t.ex. döden. Om det är något som är extra aktuellt för någon vill vi gärna veta om det i förväg.
  • Vi kommer använda den här hemsidan för att ge kontinuerlig information om vad konfirmandgruppen ska hitta på.
  • En del gudstjänster kommer vara en del av konfirmandtiden. Här är det bra om konfirmanderna får stöd (och påminnelser) hemifrån.