Kollektändamål:
Lunds stifts flyktingkollekt
Många människor har kommit för att söka skydd i Sverige. De har kommit med eller utan familj, från våld och krig till ett nytt liv i Sverige.
Sedan 2016 har det skett en drastisk förändring i svensk asyl- och flyktingpolitik.
Det är inte bara lagarna utan även myndigheternas tillämpningar som stramats åt.
För många nyanlända har kyrkan blivit en bas och självklar plats att vända sig till för stöd och gemenskap. Det är viktigt att vi som kyrka fortsätter stå upp för våra medmänniskor. Medkänsla och viljan att engagera sig för andra är grundläggande mänskliga egenskaper.
Detta är en grundsten i kristen tro, att vi människor är skapade för att leva tillsammans. Som medmänniskor är vi alltid varandras angelägenheter. Som kristna har vi ett ansvar att möta alla människor som vistas i våra församlingar, även flyktingen och den asylsökande.
Som det står i 3 Mosebokens 19e kapitel: Invandraren som bor hos er skall ni behandla som en infödd. Du skall älska honom som dig själv, ni var ju själva invandrare i Egypten.
Vi kan inte alltid påverka besluten men vi kan finnas där för att lyssna på människors berättelser och i vissa fall ge ekonomisk hjälp. Flyktingkollekten i Lunds stift finns som en resurs för församlingar och pastorat, att söka ekonomiskt bidrag till asylsökande och flyktingar som vistas i församlingen. I första hand för att hjälpa människor att återförenas med sina familjer men också för att hjälpa flyktingbarn i utsatta situationer. Vi ser ett ökat behov av ekonomisk hjälp till Svenska kyrkans flyktingarbete och vädjar därför om en generös kollekt så att vi kan göra skillnad i människors liv.
Vill du ge kollekt kan du swisha till 123 024 36 42