En trädgårdsarbetare planterar blommor.

Lediga tjänster hos oss

Vi söker en kyrkvaktmästare.

Vi söker en till medarbetare - en kyrkvaktmästare i Björkviks församling

Vill du arbeta som kyrkvaktmästare? Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är relationsskapande och kreativ samt är driven i ditt arbete. Du är trygg i dig själv, lösningsfokuserad och förmåga att vara prestigelös och flexibel.

Björkvik är en liten och levande församling inom Svenska kyrkan. Församlingen, som ligger i södra Sörmland ner mot Östergötland och Kolmården, är en av Sveriges minsta församlingar. I församlingen finns en kyrka som används året om, en kyrka utan tak (en äldre kyrkoruin) som används vid tillfällen under årets varmare perioder, två kyrkogårdar och Sockenstuga samt ekonomibyggnad för vaktmästeri. Expeditionen finns i prästgården.

Arbetslaget är litet och består av kyrkoherde, kantor, församlingsassistent, kyrkvaktmästare och administratör.

I kyrkvaktmästartjänsten ingår i huvudsak följande arbetsuppgifter:

• kyrkogårdsarbete,
  • arbete med fastigheter, såsom lokalvård, underhåll och enklare reparationer,
  • kyrkvaktmästaruppgifter vid gudstjänster, dop, konfirmation, vigslar och begravningar, samt konserter utifrån fastställt schema

Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid 70% med högre tjänstgöringsgrad under högsäsong och lägre under lågsäsong. Tjänsten innebär viss helgtjänstgöring

Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar.

Provanställning på 6 månader kan komma i fråga.

Björkviks församling omfattas av Svenska kyrkans avtal – kollektiv avtal finns.

Tillträde: 1 april 2023 eller enligt överenskommelse.

För tjänsten krävs:

• gymnasial utbildning
  • körkort och tillgång till egen bil
  • goda kunskaper i svenska och engelska
  • god datorvana

Meriterande är:

• god kännedom om Svenska kyrkan
  • tidigare arbete inom trädgård och/eller fastighet.

Sista ansökningsdag 10 februari 2023

För upplysningar om tjänsten

kontakta Tomas Holdar, kyrkoherde 073–09687772

Arbetstagarorgnisation:  Kommunal

nordvast.ost@kommunal.se tel. 010-4428730

Ansökan skickas till

Björkviks församling, Vedebyvägen 31, 641 63 Björkvik eller bjorkvik.forsamling@svenskakyrkan.se

Ansökan ska innehålla förutom ansökan även en kort presentation, CV och minst två referenser.