Bjärreds församling Besöksadress: Öresundsvägen 9, 23735 Bjärred Telefon: +46(46)294050 E-post till Bjärreds församling

Bjärreds församling söker kyrkoherde

Vår kyrkoherde har gått i pension och vi söker därför en ny kyrkoherde som har vilja och förmåga att leda och medverka i församlingens verksamheter.

Bjärreds församling ligger vid Öresund med närhet till Lund och Malmö. Församlingen har ca 10 500 invånare, 75 % är kyrkotillhöriga.

I församlingen finns fyra kyrkor och fem kyrkogårdar. Bergakyrkan i Bjärreds tätort är vår huvudkyrka. I anslutning till Bergakyrkan finns Bergagården med expedition och församlingshem där de flesta av våra verksamheter bedrivs.

Varje söndag firar vi mässa i Bergakyrkan och på torsdagskvällar en stilla mässa.

Församlingen har ett rikt musikliv med flera körer för både vuxna och barn och ett varierat konsertutbud. Vi har ett väl fungerande barn- och skolarbete, ett ungdomsarbete under uppbyggnad och ett omfattande utbud för våra konfirmander. I församlingen finns ett stort intresse för pilgrimsvandring, som också lockar deltagare från andra församlingar. Det finns ett omfattande vuxenarbete med bland annat caféföredrag, katekumenat, enneagram, andlig vägledning och vuxendialog. I Bjärred är behoven av det diakonala arbetet inte alltid synligt men under ytan finns det stort behov av samtal och själavård.

Det ideella engagemanget är stort och växande i vår församling.

Arbetslaget består av 16 anställda, som ser glädjen i jobbet och är nyfikna på framtiden.

Som kyrkoherde ska du leda och arbeta tillsammans med arbetslaget, förtroendevalda och ideella medarbetare för en levande församling.

Du ska vara en god förkunnare och andlig ledare.

Du behöver som person vara kommunikativ och ha lätt för att skapa kontakter. Viktigt är också att du kan lyssna på andra människor, se deras möjligheter och även våga delegera.

Som kyrkoherde ansvarar du för personal, arbetsmiljö och ekonomi.

Du behöver ha körkort och tillgång till bil.

Vi söker nu dig som är positiv, öppen och väl förankrad i kyrkans tro och bekännelse samt har kyrkoherdeutbildning.

Upplysning om tjänsten lämnas av:
Anna Kristansson, tf kyrkoherde 046-440 41 53
Ulla Steijner, kyrkorådets ordf. 070-467 22 46

Välkommen med din ansökan senast 13 oktober 2017.

Domkapitlets intervjuer kommer att hållas den 23 oktober.

Facklig företrädare från KyrkA, Eva-Karin Lindgren, 0706 01 26 46.

Ansökan skickas till Bjärreds församling eller

Öresundsvägen 9

237 35 BJÄRRED