En kvinna står lugnt, blundar i en kyrklig miljö.
Foto: Kristin Lidell IKON

En stilla dag - vi delar tystnaden tillsammans

Nyhet Publicerad Ändrad

Inställt

Med anledning av Coronaviruset/Covid-19 så ställs Stila dagen tyvärr in. För mer information, se vår startsida.

Ibland behöver vi stanna upp mitt i vardagens brus och måsten. Stanna upp för att kunna återknyta kontakten med oss själva och med Gud. Stadens brus, och livet i sig självt kräver ofta mycket av vår uppmärksamhet. Det kan vara många röster som ropar efter oss. I det bruset kan det vara svårt att höra rösten som kallar på oss i vårt inre.

 

Under en dag delar vi tystnaden och stillheten tillsammans. Det är en gammal tradition som hjälper oss att hämta kraft och lugn från vårt inre – utforska det mänskliga behovet att få dra sig tillbaka en stund.  Det krävs ingen tidigare erfarenhet för att delta under dagen.

 

Stilla dagen är lördagen den 4/4 mellan kl. 10.00 – 16.00.

 

Vi tillbringar dagen i kyrkan på Landhausstrasse 26. Under dagen finns möjlighet att gå runt i parken, att läsa något, vara kreativ. Vi börjar dagen med gemensam bön, fika och information, vi äter lunch tillsammans och vi avslutar med mässa. Mellan första och sista samlingarna i kyrkan är du fri att upptäcka tystnaden genom det vi erbjuder i huset. Under dagen finns även tid för enskilda samtal med präst.  

 

För anmälan och information kontakta Oskar Styf, oskar.styf@svenskakyrkan.se.

Det är ett begränsat antal platser, och kostnaden för dagen (mat och fika) är 10€.