Foto: Tumisu från Pixabay

Kontakt EFS-föreningen

Här får du en presentation av Robert Ortiz

Hälsning från Robert Ortiz. 

Jag bor i Markaryd med min fru Emma och våra tre barn i åldrarna 11, 13 och 15 . Jag är född och uppvuxen i Mariestad och hade ingen Jesus-troende bakgrund, men fick ett oväntat dramatiskt möte med Herren i mitt hem när jag var 16 år, som gjorde att jag kom till tro på Jesus. 

Jag har tidigare arbetat som ungdomspastor inom EFS och har också bl.a. varit ute i mission med OM i Nepal i sex månader och ett kortare uppdrag i Tanzania och var del av ett kristet ungdomsteam i Halmstad med rörelsen "Jesus generation" som nu heter "Teamlinjen" genom Åredalens folkhögskola. 

Jag brinner för det EFS har formulerat i sin vision: "Människor och samhällen förvandlade av Jesus". 

Jag blev sommaren 2022 vigd till präst i Svenska kyrkan med tjänst i EFS. Jag vigdes för ett två-årigt missionsprojekt inom EFS Sydost som heter "Nya sätt att vara kyrka" och kommer som anställd av EFS att lägga en viss del av min tid i Berga pastorat. Klicka på "Nya sätt att vara kyrka" under EFS-fliken på vår hemsida för att läsa mer om det. 
Just nu håller jag i bibelstudier i Berga församlingshem torsdagar 18:30-20:00 jämna veckor. 

Onsdag 7 september startade jag och min kollega Monica upp en ungdomsgrupp i Berga som har fjolårets konfirmander som en bas. 

På torsdagseftermiddag jämna veckor kommer jag och flera till även att bjuda på fika och samtala med människor utanför ICA i Lagan. Syftet är att sprida värme och kärlek och kunna erbjuda de som vill att kunna få samtala om kristen tro. 

Jag kommer också att ha vissa gudstjänster med lite nytt upplägg anpassat lite till kyrkooavana  och är bokad i Berga kyrka , 20 november kl 11:00,
4 december kl 18:00, 15 januari I S:a Sigfrids kapell kl 18:00, 5 februari kl 18:00 i Berga 5 mars kl 18:00 i Berga.

I detta missionsprojekt kommer jag även att ha uppdrag i Markaryd, Värnamo och Växjö. 

Mina intressen är friluftsliv, äta gott, resa, kulturer, ny teknik, hälsa, språk, teater och filmskapande, träffa nya människor, ledarskap och teologi. 

Två bibelord som är levande för mig just nu i denna tjänst är: 

Ef 4:11-16 Och han gav några till apostlar, andra till profeter, andra till evangelister och andra till herdar och lärare, för att utrusta de heliga till att fullgöra sin tjänst att bygga upp Kristi kropp  tills vi alla når fram till enheten i tron och i kunskapen om Guds Son, som en fullvuxen man med ett mått av mognad som motsvarar Kristi fullhet. Då är vi inte längre barn som kastas hit och dit och dras med av varje vindkast i läran, när människorna spelar sitt falska spel och listigt förleder till villfarelse. Nej, vi ska hålla fast vid sanningen i kärlek och på alla sätt växa upp till honom som är huvudet, Kristus.  Av honom fogas hela kroppen samman och hålls ihop genom det stöd som varje led ger, med den kraft som är fördelad åt varje enskild del. Så får kroppen sin tillväxt och bygger upp sig själv i kärlek. 

2 Tim 2:2 Det du har hört av mig inför många vittnen ska du anförtro åt pålitliga personer som i sin tur ska kunna undervisa andra.

Önskar er Guds frid och välsignelse! 

/Robert