Other languages with Google Translate

Kontakt

Barnarp Ödestugu Församling Besöks- och postadress: Lovsjövägen 13, 55631 Jönköping Telefon: +46(36)367830 E-post till Barnarp Ödestugu Församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Barnarps kyrka och församlingsgård

Barnarps kyrka, prästgård och församlingsgård ligger vackert längs Barnarpssjön.

Barnarps kyrka är av romansk stil med ursprung från 1200-talet. Man tror att den ersatt en tidigare träkyrka. De största ombyggnationerna genomfördes av Magnus Granatenhielm under 1600-talet. Kyrkan fick då sina båda korsarmar och sitt nuvarande utseende. Även predikstol och altartavlan är från denna tid. Takmålningarna är gjorda av Johan Kinnerus på 1730-talet. Det är samme mästare som utfört en del av de berömda målningarna i Habo kyrka.

Barnarps kyrka

I kyrkan firar vi gudstjänst och har dop, vigslar och begravningar. I Församlingsgårdens lokaler har vi barn- och vuxenverksamhet under hela veckan.
Barnarps kyrka och Församlingsgården (stora salen) rymmer 150 personer. Församlingsgårdens lokaler får man nyttja kostnadsfritt i samband med förättningar i kyrkan såsom dop, bröllop och begravning. Lokalerna kan även hyras för andra ändamål, se information till höger.