Konfirmation

"Konfa" är en gång i livet! Här funderar vi på allt mellan himmel och jord, lär oss, upplever och upptäcker tillsammans med gamla och kanske nya kompisar. Konfirmation är en bekräftelse på dopet.

Att vara tonåring är en tid av utveckling och förändring i livet. Mitt i denna tid, det året man fyller 14 år får alla kyrkotillhöriga i Bankeryds församling en inbjudan till att konfirmeras. Även den som inte är kyrkotillhörig genom dopet kan konfirmeras. Man blir då döpt innan konfirmationen.

Bankeryds församling erbjuder två olika typer av konfirmationsgrupper:

• Terminsgrupp
• Sommargrupp

Gemensamt för de båda är att konfirmationstiden omfattar 60 timmars undervisning och 14 gudstjänster (varav en till jul och en till påsk).

UNDERVISNING

Ett arbetslag med anställda är ansvariga ledare och till hjälp kan också finnas ungdomsledare som själva konfirmerades för några år sen.

Vad funderar du på? Vem är jag? Vem ska jag bli? Vem är Gud? Var är vi på väg? Konfirmationen är en upptäcktsresa där vi jobbar med olika ämnen som t.ex. meningen med livet, Jesus, dopet, liv och död, Gud, vem är jag, att vara tonåring, världen, samhället, relationer, bibeln, etik, dina frågor och kanske tusen saker till...

En konfirmandträff brukar innehålla fika och ett dagens tema. Vi lär oss genom tex övningar, lekar, samtal, diskussion, sång/musik, skapande, bibelstudie, utflykter eller kanske besök av en gäst.

Gemenskap och att ha roligt tillsammans är viktigt så självklart åker vi på läger. Att åka på läger brukar många tycka är det roligaste med konfan. Det är alltid ett äventyr att resa tillsammans. Det blir en kortare övernattning på hösten och en lite längre resa på våren. Sommargruppen åker på läger den första av sina tre veckor.

Målet är att konfirmationen blir en grund att stå på och ett minne för livet.

Du är välkommen precis som du är och konfirmationen är kostnadsfri.

Tider och stunder

Terminsgrupp
Varannan tisdag (ojämn vecka) kl 15.30-18.00. Ett antal söndagar under året tas också i anspråk. Läger på hösten och våren. Konfirmationsdag blir den 22 maj 2021.

Sommargrupp
Några terminsträffar under året. Ett antal söndagar under året tas också i anspråk. Sedan sommarveckorna 24, 25, 26, 2021 där vi åker på läger första veckan och sedan träffas vardagarna kl 09.00-12.30. Konfirmationsdag blir den 3 juli 2021.

Konfirmandträffarna är oftast i församlingsgården men det kan variera litegrann. Ibland träffas istället i någon av våra kyrkor, Trånghalla eller Bankeryd om vi ska göra något särskilt.

Starten på konfirmandåret brukar vara en ”inskrivningsgudstjänst” med upptakt, info och ledarpresentation i Bankeryds kyrka för både konfirmander och vårdnadshavare. Gäller båda grupper. Iår startar vi lite senare pga uppskjutna konfirmationer för förra årets grupp. Vi satsar vi på starta den 20 september men det är osäkert i.o.m. corona så vi får återkomma kring detta.

Anmälan och kontakt

En inbjudan skickas ut med post under sommaren innan terminsstart. Har du inte fått brev? Då finns du inte med i vårt medlemsregister. Du är självklart välkommen att anmäla dig ändå!

Anmälan görs via formuläret nedan. Sista anmälningsdag är den 1/9!

Kontakt: Magnus Gustafsson, 070-7402655 eller magnus.gustafsson@svenskakyrkan.se

ANMÄLAN TILL KONFIRMATION 2020/2021

Om du inte är döpt erbjuds du dopet innan själva konfirmationsgudstjänsten.

Det var allt vi behövde veta nu. Glöm inte att trycka på skicka! Vi hörs och ses!