KYRKMÖSSENS CARNEVAL I UPPSALA-NÄS!

Söndagen den 14 februari

Söndagen den 14 februari

(alla hjärtans dag och Fastlagssöndagen den traditionella starten för carnevalsdagarna före fastan)

Kyrkmössens carneval  i Uppsala-Näs!

Waldemar Rudin ”dyker upp”

I tider som är jobbiga och påfrestande behövs glädje och lekfullhet. Följ med på en familjeeftermiddag med facklor och kyrkmöss till Rudins hydda.

 

Du väljer själv när du vill starta vid Uppsala-Näs kyrka, mellan kl 13.30 och 15.30. Där blir du utrustad med en fackla och karta.

Till Rudins hydda är det ca 1.7 km. Längs med vägen träffar du kyrkmössen som är ute på carneval. Du får ta del av deras klurigheter och får enkla uppgifter att lösa. Framme vid Rudins hydda finns en eld att grilla det du själv tagit med och du kommer att få ”träffa”:

 

Waldemar Rudin.

Waldemar Rudin är kyrkoherde i Uppsala-Näs 1875-92.  Han är professor vid Uppsala universitet, betydande person för Evangeliska fosterlandsstiftelsen (EFS), ledamot i Bibelkommissionen och ledamot i Svenska Akademin. Och mycket annat.

Han är omtyckt som predikant och själasörjare och under tiden han bor i Uppsala-Näs prästgård gör han i ordning en ”bönekammare” (”Rudins hydda”) i skogen som fortfarande är ett fint utflyktsmål.

I år är det 100 år sedan han dog. Vid några tillfällen kommer han att uppmärksammas, t ex vid kyrkmössens Carnemval och på Waldemardagen den 18 april.

Varmt välkommen!