Tuve kyrka

Välkommen till denna gamla, vackra och pittoreska kyrka som ligger i norra delen av Tuve - nära gränsen till Säve.

Kyrkobyggnaden är uppförd i romansk stil, troligen under senare delen av 1100-talet. Den är byggd av grov, otuktad gråsten, som har putsats och sedan kalkats. Tuve kyrka är mycket populär bland brudpar på Hisingen. Många gifter sig gärna i denna gamla, vackra kyrka och sommartid är kyrkobyggnaden ofta uppbokad för just bröllop.

Den senaste stora restaureringen 1959 genomfördes under överinseende av byggnadsantikvarien i Göteborg, Harald Widén. Den leddes av arkitekt Göran Erro i Borås efter ett förslag, som hans framlidne fader, arkitekt R. 0. Swensson, hade utarbetat. Målningsarbetet utfördes av målarmästare T. Öhlén och översynen av de framtagna målningarna av Paul Källström, båda från Göteborg. Är du intresserad av att läsa mer historik om Tuve kyrka så finns ett informationsblad att läsa. Du hittar länken här till höger.

Vi firar gudstjänst varje söndag kl. 14.00.