Funderar du på Gud och livet? I vuxenväg till tro kan du dela dina tankar och lyssna på andras reflektioner.
Foto: Magnus Aronsson - Ikon

Vuxenväg till tro

Pausad

Podcast för "Andlig överlevnad"

Ett bidrag till samtal om tro - trots pandemi och restriktioner.

En samtalsgrupp om tro, liv och längtan. 

Vi pausar vår verksamhet och startar upp vårterminen 2022 i Lillåns nya församlingshem. För frågor och mer info kontakta Simon Richardson. Se kontaktuppgifter nedan.

 

Längtar du efter en tro? Söker du ett sammanhang där dina erfarenheter och dina frågor är utgångspunkten, inte de färdiga svaren? Är du nyfiken, tveksam, intresserad?

I "Vuxenväg till tro"  delar vi varandras livsberättelser och ställer våra frågor om tron och Gud. Ingen fråga är för liten eller för stor utan samtalen får bölja fram då vi gemensamt funderar och utforskar vad det kristna livet kan erbjuda. Det är denna resa som är vägen till tro! Oavsett om du redan kallar dig kristen eller vill pröva dina tankar så kan du vara med i gruppen. Kontakta Simon om du vill veta mer och vara med. Du hittar hans kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Bakgrund

Hösten 2017 startade Axbergs församling sin första samtalsgrupp ”Vuxenväg till tro”. Gruppen består av 7 personer som har träffats ett par timmar varannan vecka där vi har delat varandras livsberättelser och ställt frågor om tron och om Gud. Vi har fått möjlighet att samtala teologiska frågor på ett avslappnat och tillitsfullt sätt. Vi har också lärt känna varandra genom att leka!

Lärare och samtalsledare är Simon Richardson, som är initiativtagare till Axbergs församlings "Vuxenväg till tro". Gruppen är kopplad till församlingen och vi har firat gudstjänster tillsammans. När den första gruppen slutade var det med stor tacksamhet, för tiden tillsammans, men också med ett visst vemod vi skiljs åt. 

Simon Richardson och Lisa Bystedt som leder Vuxenväg till tro
Simon Richardson och Lisa Bystedt som leder Vuxenväg till tro Foto: Önay Jakobov