Meny

Vuxenväg till tro

En samtalsgrupp för tankar om tro, liv och längtan. I Hovsta församlingsgård.

Längtar du efter en tro? Söker du ett sammanhang där dina erfarenheter och dina frågor är utgångspunkten, inte de färdiga svaren? Är du nyfiken, tveksam, intresserad?

I "Vuxenväg till tro"  delar vi varandras livsberättelser och ställer våra frågor om tron och om Gud. Ingen fråga är för liten eller för stor utan samtalen får bölja fram då vi gemensamt funderar och utforskar vad det kristna livet kan erbjuda. Det är denna resa som är vägen till tro! Oavsett om du redan kallar dig kristen eller vill pröva dina tankar så kan du vara med i gruppen. Se information om anmälan i rutan till höger. 

Bakgrund

Hösten 2017 startade Axbergs församling sin första samtalsgrupp ”Vuxenväg till tro”. Gruppen består av 7 personer som har träffats ett par timmar varannan vecka där vi har delat varandras livsberättelser och ställt frågor om tron och om Gud. Vi har fått möjlighet att samtala teologiska frågor på ett avslappnat och tillitsfullt sätt. Vi har också lärt känna varandra genom att leka!

Lärare och samtalsledare är Simon Richardson, som är initiativtagare till Axbergs församlings "Vuxenväg till tro". Gruppen är kopplad till församlingen och vi har firat gudstjänster tillsammans. När den första gruppen slutade var det med stor tacksamhet, för tiden tillsammans, men också med ett visst vemod vi skiljs åt. 

Välkommen! säger Elisabeth Bystedt och Simon Richardson som leder "Vuxenväg till tro".
Välkommen! säger Elisabeth Bystedt och Simon Richardson som leder "Vuxenväg till tro".
Simon Richardson

Simon Richardson

Axbergs församling

Präst - komminister