Ervalla kyrkliga syförening

Ervalla syförening består av ett tiotal medlemmar som träffas en gång i månaden.

Vid träffarna fikar man och umgås. Det blir inte så mycket handarbetat, men  kaffepengarna går till föreningens fadderbarn. På träffarna planeras också det årliga adventskaffet med lotterier och brödförsäljning. Ett år fick man in ca 5000:-, pengar som skänktes till Kvinnohuset och Ria Dorkas. Ervalla syförening har funnits i mer än ett hundra år och förutom att samla in pengar till behövande hjälper man gärna till i kyrkan när det behövs.