Brudparet

Århundradets brudpar

Nyhet Publicerad Ändrad

Hur kommer det sig att man minns personen man sprang på som hastigast för 35 år sen men knappt minns namnet på hen vi skakade hand med för en timma sedan? Garanterat ingen slump! Det finns alltid en anledning till att vissa möten blir mer bestående än andra – och ett sånt möte vad precis vad Lillemor och Kjell fick till.

Efter första ögonkastet i Hedemora 1983 fattade de genast tycke. Lillemor 14 år började genast ”stryka runt” hemma hos Kjell som vad några år äldre. De träffades till en början ofta, inte minst vid dåtidens samlingspunkter i Hedemora, Lappens och ”Muren” (parkeringen bakom nuvarande galleria). Men sedan ville livet annorlunda och de gled i sär. Med vilt skilda vägval där Kjell bl.a. varit verksam på oljeriggar utomlands och Lillemor haft Stockholm som hemvist, skapade de familjer på varsitt håll. Under alla dessa år har de endast stött på varandra några få gånger, där varje tillfälle etsat sig fast med årtal och speciella minnen. Lillemor berättar om den där gången hon fick punktering på bilen och åkte till däckfirman för drop-in-service – och där jobbade Kjell. Vidare berättar Kjell om ett tidigare minne där deras blickar möttes på varsin sjukhusbrits i en korridor på Avesta lasarett, ”jag hade gjort illa tummen och du hade magproblem, det vad 1987”.

Sen dröjde det många år, och med hjälp av Internet möttes de på nytt där kärleken inte lät vänta på sig. Med vuxna barn har dem nu förlovat sig och tagit ikapp mycket tid tillsammans. När Lillemor hörde påannonseringen om att Avesta sökte "Århundradets brudpar" på radion, pratade hon genast med Kjell då de gått i giftastankar sedan återträffen. ”Vi sökte - och vann, och jag brukar aldrig vinna något”, berättar Lillemor.

Snart åker vi på kryssning som vad en av bröllopsgåvorna i samband med vinsten. ”Vi lovar att uppdatera er med bilder från båten”, säger dem samstämt.

Vi önskar dem all lycka, och ser fram emot att följa deras resa.