Foto: Illustratör: Gunnel Moheim

Störst av allt är kärleken!

Nyhet Publicerad

Det är sensommar ute, på morgonen är gräset vått av dagg, sommarkvällarna är inte längre så ljusa och långa, i trädgårdarna böjer sig fruktträdens grenar ner av tyngden på grenarna, frukter som växer sig allt större och tyngre.

Skolgårdarna är inte längre tomma och ödsliga, glada skratt och stoj blandas med skolklockan som ringer. Arbetslagen börjar samlas igen efter sommarens semestrar och vi säger till varandra att ännu är ju inte sommaren över, det kan bli en lång och fin höst.

Kanske vi också har upptäckt något under sommarens ledigheter, hur fantastiskt vårt land är med allemansrätt som ger oss tillgång till vår vackra natur, sjöar att bada och fiska i, härliga vandringsleder, campingplatser, gårdsbutiker och en ny loppis bakom nästan varje krök. Så mycket plats och rymd vi har! Förhoppningsvis har denna sommar givit oss både vila och gemenskap.

Och när mörkret sänker sig så här i augusti ser jag upp mot himlen, ser den stora månen, stjärnorna som verkar så nära (men som är så väldigt långt bort) och tänker på Jesus som säger ”Allt vad ni vill att människor ska göra för er, det ska ni också göra för dem.”

Att välja kärlek, trettonde söndagen eftertrfaldighet Foto: Illustratör: Gunnel Moheim

De där stjärnorna lyser över oss alla i Åtvidaberg, Ukraina, Ryssland och Kina. Vi delar samma stjärnor och samma livsvillkor och ändå inte. Vad kan vi göra för varandra för att livet ska bli bättre för oss alla, nu och framöver. För våra barn och barnbarn, för djuren och naturen, för jordklotet som det bara finns ett av.

Vi måste hjälpas åt, få till stånd en förändring, och detta NU, helst igår….. och det är här kärleken kommer in, kärleken till oss själva, varandra och Gud. Aposteln Paulus säger så klokt ”Bemöt alla lika och håll er inte för goda att umgås med dem som är ringa. Var inte självkloka. Löna inte ont med ont. Tänk på vad som är riktigt för alla människor. Håll fred med alla människor så långt det är möjligt och kommer an på er.” (Rom. 12)

Välkommen till en ny höst i din församling, en höst i trons, hoppets och kärlekens tecken.

 Christina